zaterdag, 19 december 2015 11:06

Meldpunt vuurwerkoverlast.nl weer open

“Schiedam stelt geen grote vuurwerkvrije zones in, omdat daar geen aanleiding toe is”. Dit was het letterlijke antwoord van burgemeester Lamers op vragen van GroenLinks. Tegelijkertijd willen zes op de tien Nederlanders een vuurwerkverbod. GroenLinks kan zich niet voorstellen dat Schiedammers daar anders over denken en wil zelf in kaart brengen hoe vuurwerkoverlast in Schiedam wordt ervaren.

Vanaf vandaag is het meldpunt vuurwerkoverlast.nl weer geopend. Overlast, schade of gevaarlijke situaties door vuurwerk kunnen daar worden gemeld. Het meldpunt is een initiatief van 30 lokale GroenLinks-fracties, waaronder GroenLinks Schiedam.

GroenLinks wil dat er meer gedaan wordt om vuurwerkoverlast tegen te gaan. Het liefst zou GroenLinks zien dat vuurwerk alleen door professionals werd afgestoken. “Een centrale vuurwerkshow op het Stadserf zou toch fantastisch zijn!”, zegt GroenLinks-raadslid Katinka de Rover. “De traditie blijft dan in ere, maar we zijn af van alle overlast, schade en ongelukken."

Met de meldingen op het meldpunt vuurwerkoverlast.nl willen de GroenLinks-fracties de omvang van het probleem in kaart brengen. De meldingen worden verwerkt in een rapport dat begin 2016 aan de Tweede Kamer wordt aangeboden. Ook burgemeester Lamers krijgt een rapport met de Schiedamse meldingen uit handen van Katinka de Rover. “Dat de burgemeester zegt dat er geen aanleiding is voor vuurwerkvrije zones, is voor veel inwoners van Schiedam onbegrijpelijk. Ik hoop dat we volgend jaar de discussie kunnen voeren op basis van informatie uit de stad, in plaats van informatie uit de toren”.

Meldpunt vuurwerkoverlast.nl weer open

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws