maandag, 16 februari 2015 13:29

Menno Siljee kandidaat voor Provinciale Staten

Schiedammer Menno Siljee (47) staat op plaats 7 op de lijst van de Partij van de Arbeid voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 18 maart. Gezien het aantal zetels dat de partij nu in de staten heeft, tien, lijkt dat een plek die verkiesbaar is. "Maar de landelijke peilingen geven aan dat het nog wel moeilijk kan worden", aldus de oud-wethouder en –raadslid. Overigens is hij de enige bewoner van de Waterweggemeenten die zo hoog op een lijst is geplaatst.

Siljee is bijna twintig jaar actief geweest in de lokale politiek. De keuze voor de Zuid-Hollandse politiek lijkt dan ook een opvallende. "Als lokaal bestuurder ben ik echter vaak tegen de letterlijke grenzen van de mogelijkheden van de gemeente aangelopen. Zeker in een stad als Schiedam, gelegen in de Rotterdamse regio, is samenwerking op economisch, werkgelegenheids- en milieuvlak van essentieel belang. Afstemming van activiteiten is van wezenlijk belang om gezamenlijk doelen te bereiken. Daar wil ik mij dan ook in de provincie voor gaan inzetten"

Voor veel inwoners van Zuid-Holland is de provincie onbekend. Ook daar wil de Schiedammer verandering in aanbrengen. "De vaak terecht gevoelde afstand naar de burger, maakt de provincie een weinig zichtbare kracht. Aan mijn mede-kandidaten en mijzelf om de meerwaarde van de provincie onder de aandacht te brengen en zichtbaar te maken. En dat stopt zeker niet op 18 maart!"

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws