maandag, 28 september 2015 08:09

Met Schiedams Boekhuis weer een lege plek opgevuld!

“Komt het Schiedams Boekhuis in dit pand?” Grote posters op elk leegstaand pand in het centrum van Schiedam legden deze vraag dit weekend voor aan de tienduizenden bezoekers van de Brandersfeesten. De reacties logen er niet om: die bezoekers zien wel wat in het Schiedams Boekhuis én in de invulling van leegstaande panden!

Het Schiedams Boekhuis is een boekhandel in oprichting die zich wil vestigen in het centrum van Schiedam. Sinds de sluiting van Boekhandel van Leeuwen is daar geen brede algemene boekhandel meer. Vele Schiedammers ervaren dit als een gemis.

Ook ervaren vele Schiedammers de leegstand in het centrum als een grote ergernis. Eén en één is twee, dacht Annette Jongen, initiatiefneemster van het Schiedams Boekhuis. Een mooie brede boekhandel in het centrum en een pand gevuld. Jongen: “Wat panden betreft is er keuze genoeg. Bij de reacties op mijn crowdfundingsactie krijg ik steun van boekenliefhebbers, maar ook van mensen die iets willen bijdragen aan de invulling van leegstaande panden in het Schiedamse Centrum. Daar is deze actie nu op gericht.”

Jongen geeft aan dat het haar er niet om te doen is om de leegstand in het centrum te accentueren, maar nodigt Schiedammers wel uit om mee te denken over de invulling. “Ik ga één pand vullen, maar ik hoop dat andere ondernemers ook geïnspireerd worden. De Schiedamse binnenstad is zo mooi, die verdient meer mooie winkels!”

Ook pandeigenaren worden aangesproken. De posters roepen hun op om een goed aanbod te doen. “Ik hoop dat deze actie makelaars inspireert om na te denken over de wet van vraag en aanbod. Want de vraag is er zeker, nu nog een goed aanbod.”

Mee-investeren in het Schiedams Boekhuis kan vanaf 50 euro. Investeerders kunnen geld lenen met 12% rente of een winkeltegoed kopen ter waarde van 110% van hun inleg.

Investeren kan op: https://www.crowdaboutnow.nl/SchiedamsBoekhuis

Met Schiedams Boekhuis weer een lege plek opgevuld!

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws