vrijdag, 27 maart 2015 13:05

Met Vockestaert de boer op!

Het voorjaar begint weer te kriebelen en iedereen wil weer naar buiten en waar kan je dat het beste doen dan de polder in. Tussen Delft en Schiedam ligt het Abtswoude waar boeren hun deuren weer open zetten om met trots hun bedrijf te laten zien.

Verschillende boerderijen

De diversiteit tussen de boeren met allemaal een eigen kijk op hun vakgebied zorgt ervoor dat er heel wat te zien is in de stallen en hoe de koeien gemolken worden. Zo kan je zelf zien hoe de melkrobot de koeien melkt zonder dat de boer er aan te pas komt.

Boerenstreekmarkt

Lekker een stukje kaas of een potje jam kopen wat uit Midden-Delfland komt? Doe het op de markt met de (h)eerlijke producten van het gebied.

Lammetjes

Geen voorjaar zonder schapen en hun lammetjes en natuurlijk is er de schaapsherder Arend die met zijn hond de schapen precies krijgt waar hij wil. Er worden demonstraties gegeven door hem en zijn Border Collie.

Heerlijke roomboter

Dè banketbakker uit Amsterdam, Cees Holtkamp, gaat vertellen wat de smaak van boter van betekenis is voor een lekker koekje. Midden-Delfland was vroeger een groot producent van kaas en boter dat op de markten (de Botermarkt) in Delft verkocht werd.

Midden-Delfland biedt ruimte voor de koe

Overal kom je de koe tegen deze dag, in levende lijve of geschilderd door Tinka Schilperoort of Annet Kerver of tijdens de lezing over de koeienrassen. Jacques Moerman, historicus, geeft lezingen over het gebied waar al eeuwen lang de koe haar plek in nam en het gebied wat de geboorteplek was van de dichter HK Poot.

Kinderactiviteiten

Lekker een ritje maken in de huifkar of doe je mee aan de boerenyoga speciaal voor de kinderen. Je kan je hart ophalen met lekker knutselen, je uitleven op de stormbaan of gewoon een broodje roosteren boven het kampvuur en kijken wat er in een uilenbal zit bij o.a. de Natuurcamping de Grutto.

Je bent welkom van 10.00 tot 16.00 uur en kom zoveel mogelijk op de fiets!' www.vockestaert.nl

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws