zaterdag, 02 september 2017 00:24

Midden-Delfland Vereniging heet 3000ste lid welkom in Schiedam

Schiedam - De Midden-Delfland Vereniging groeit en groeit. Ruud Buurman uit Schiedam is het drieduizendste lid. Hij wordt dinsdag 5 september 14.00 uur door het bestuur in het zonnetje gezet. Dat gebeurt in De Waag, bij het Informatiepunt van Schiedam.

De vereniging had bij dit I-Punt een informatiestand tijdens de Midden-Delfland Dagen (17 & 18 juni). Ria Zeeuw, de informatievrijwilligster die Ruud Buurman toen inschreef, is er dinsdag ook bij. Als welkomstcadeau krijgt Ruud Buurman een weekendje B&B Rechthuis van Zouteveen en een diner bij brasserie Vlietzicht aangeboden.

Bomenboekje Schiedam
Als kersvers lid borrelt Ruud van ideeën. Hij oppert in een kennismakingsfilmpje om een boek over monumentale bomen in Schiedam te maken, met ondersteuning van de werkgroep Bomen van de vereniging. Het filmpje is te zien op de website van de vereniging, onder Video’s.

Jubileumjaar
De Midden-Delfland Vereniging is blij met deze stijgende lijn van het ledenaantal. De ledenaanwas geeft extra cachet aan het jubileumjaar. De vereniging bestaat dit jaar veertig jaar. Zij werd opgericht in 1977 om mee te denken over de toekomst van het Midden-Delflandgebied.

Sindsdien zet de vereniging zich in voor het groen en open houden van het gebied en het bewaken en versterken van het unieke landschap en de natuur. Voorzitter Koos Karssen: ‘We vinden het belangrijk om ondersteuning te bieden aan duurzame veehouderij, verantwoorde ‘stille’recreatie te bevorderen en stad en platteland dichter bij elkaar te brengen.’

Dag van het Polderlandschap, Meet & Greet
De vereniging heeft de ambitie om het draagvlak voor het Midden-Delflandgebied (‘de groene long van de grote stad’) verder te vergroten. Daarom vindt zaterdag 23 september de Dag van het Polderlandschap plaats, met tal van activiteiten en een ‘Meet&Greet’ die in het teken staat van de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Onder anderen Schiedams burgemeester Cor Lamers is van de partij. Verder zijn informatievrijwilligers actief op markten, beurzen, festiviteiten, zoals zaterdag 16 september op de Woonbeurs Schiedam in de Grote- of Sint Janskerk.

Meer weten: www.middendelflandvereniging.nl 
Midden-Delfland Vereniging heet 3000ste lid welkom in Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws