Midsommar in Sveaparken op vrijdag 24 juni
donderdag, 09 juni 2016 12:02

Midsommar in Sveaparken op vrijdag 24 juni

Schiedam - Op vrijdag 24 juni vindt Midsommar plaats; een culturele wijkactiviteit voor bewoners van Sveaparken om de langste dag van het jaar te vieren.

Met een versierde meiboom, dans en zang, buren en vrienden, eten en drinken. De midzomeravond valt traditiegetrouw op de vrijdag na 21 juni, de langste dag van het jaar. De dag waarop de zon het langst aan de hemel staat en de nacht het kortst is. Waan je in Sveaparken voor één middag op het Zweedse platteland; verzamel op Olof Palmeborg rond de meiboom!

Kom de meiboom, ontworpen en gemaakt door bloemkunstenaar Denise Collignon, bewonderen. Leerlingen van basisschool de Violier en de Vlinder en Komkids kinderopvang dansen en zingen rondom de meiboom. Bewoners uit Schiedam-Noord die zich hebben verenigd in het nieuwe Koren onder de Molens-koor brengen Scandinavische liedjes ten gehore.

Midsommar in Sveaparken, vrijdag 24 juni van 14-17 uur op Olof Palmeborg

Een initiatief van cultuurscouts van Mooi Werk in opdracht van gemeente Schiedam, in samenwerking met Basisschool De Vlinder, Basisschool De Violier, Komkids, Taco Sicco Smit, Jirre Stoutjesdijk, DansZee, Villa Voice, Denise Collignon en WOT Noordrand.

Midsommar in Sveaparken op vrijdag 24 juni

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws