vrijdag, 07 april 2017 08:31

Minicursus natuurvriendelijk tuinieren

Vlaardingen - Heeft u een tuin en wilt u meer handige tips voor het tuinieren? Heeft een betegelde tuin en wilt u meer groen in uw tuin zonder dat dit veel tijd kost? Wilt u graag weten hoe een natuurvriendelijke tuin eruit ziet? Wilt u planten en bloemen die bijen, vlinders en vogels naar uw tuin toe lokken? Wilt u een gebruikersvriendelijke en ook onderhoudsarme tuin? Dan is de minicursus natuurvriendelijk tuinieren iets voor u.

De cursus is geschikt voor mensen die al van tuinieren houden, maar ook voor mensen die nog geen groene vingers hebben. Het Team Klavertje Vier organiseert een minicursus natuurvriendelijk tuinieren op drie avonden. Op donderdagavond 20 april en donderdagavond 11 mei is de cursus aan de Zuidbuurt 89, aanvang 19.45 uur. De derde avond is in de Heemtuin Westwijk op woensdagavond 31 mei, met een excursie door de beheerder van de heemtuin. Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur.

Jeroen Hooijmeijer van het bedrijf De Snoepjestuin en beheerder van het Voedselbos Vlaardingen zal deze cursus geven. Verder wordt medewerking verleend door Chantel van Beurden van Bureau van Beurden, Soet Huijbregts van het Hoogheemraadschap Delfland, die iets vertelt over het belang van opvang van hemelwater in een groene tuin in verband met het veranderde klimaat en Ton Tobé van de Heemtuin, hij verzorgt de rondleiding in de Heemtuin.

De kosten van de cursus bedragen € 30,00 voor de drie avonden, inclusief koffie, thee en een kleurrijk boekje over tuinieren voor ( wilde) dieren.

Komt u per auto: voor de eerste twee avonden parkeren bij de openbare parkeerplaats bij de Buitenplaats Vlaardingen, Zuidbuurt 85. Voor de laatste avond in de Heemtuin parkeren bij de
parkeerplaats bij Plein West. Aantal deelnemers: maximaal 20 personen.
U kunt zich opgeven via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Minicursus natuurvriendelijk tuinieren

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws