maandag, 06 februari 2017 18:03

Minstens 23 keer benzine gestolen door aangehouden man

Schiedam - De 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die zaterdagochtend in Schiedam werd aangehouden in een witte Opel Astra, blijkt bij minstens 23 benzinediefstallen betrokken te zijn. Surveillerende agenten herkenden de auto vanuit een intern opsporingsbericht en zetten de bestuurder op de Nieuwe Damlaan aan de kant.

Mogelijk zijn er nog veel meer gedupeerden dan de nu bekende 23 want de politie heeft een oproep doen uitgaan aan mogelijke andere slachtoffers om zich te melden. 'Bel 0900-8844'.

Dagelijks beginnen de agenten hun dienst met een briefing. Tijdens deze briefing komen de meest recente incidenten voorbij, tonen rechercheurs camerabeelden van verdachten om hun identiteit te achterhalen of komen gesignaleerde personen dan wel personenauto’s voorbij. In dit geval herkenden de agenten een auto, welke was getoond in de briefing. De auto zou al meerdere keren zijn weggereden bij tankstations na het tanken zonder betalen.

Het gezochte voertuig zagen de agenten zaterdagochtend 4 februari rijden op de Nieuwe Damlaan. Daar zetten ze hem aan de kant om de bestuurder te controleren. Tijdens deze controle roken de agenten een sterke benzinelucht. En dat bleek ook niet zo gek. In kofferbak troffen zij namelijk vier grote jerrycans aan, deels gevuld met een vloeistof. Het voertuig en de jerrycans werden in beslag genomen. Omdat de bestuurder ook nog eens zelf gesignaleerd bleek te staan voor 11 dagen hechtenis, werd hij direct aangehouden.

Uit onderzoek komt inmiddels naar voren dat dit voertuig dan wel de bestuurder bij minstens 23 aangiften betrokken is geweest.

Minstens 23 keer benzine gestolen door aangehouden man

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws