vrijdag, 11 september 2015 11:12

Modelwoning energiebesparing geopend voor bewoners Oranjewijk

Wethouder Sjef Evers van gemeente Maassluis en vestigingsmanager Frank van der Plas van Maasdelta hebben woensdag 9 september 2015 een modelwoning met betrekking tot energiebesparing geopend aan de Prins Mauritsstraat in Maassluis.

Huurders uit de Oranjewijk kunnen hier de energiebesparende maatregelen bekijken die Maasdelta in hun woning wil aanbrengen.

Energiebesparende maatregelen

Maasdelta gaat in 2015 schilderwerk uitvoeren in de Oranjewijk. Huurders krijgen het aanbod om daarbij meteen energiebesparende maatregelen te laten aanbrengen. Denk hierbij aan: HR++ beglazing, ventilatieroosters, vraaggestuurde mechanische ventilatie, vloerisolatie, dakisolatie en, indien nodig, spouwmuurisolatie.

Enegiebesparen?

Waarom energie besparen? De verwachting is dat energie de komende jaren schaarser en duurder wordt. Het is dus belangrijk ervoor te zorgen dat huizen zo min mogelijk energie nodig hebben. Dit scheelt in de kosten en verhoogt het comfort in de woning. Ook helpt het milieuproblemen tegengaan. Om deze redenen investeert Maasdelta in het energiezuiniger maken van haar woningen.

Huurverhoging en lagere energierekening

Het aanbrengen van energiebesparende maatregelen betekent een huurverhoging. Daar staat een kostenverlaging in de vorm van een lagere energierekening tegenover. Het uitgangspunt is dat de maandelijkse woonlasten voor huurders gemiddeld lager worden.

Positieve resultaten

Bij alle energieprojecten die Maasdelta tot nu toe in Maassluis uitgevoerd heeft, zijn positieve resultaten behaald. Het gasverbruik en de woonlasten zijn gedaald.

Persoonlijke berekening

In de Oranjewijk gaat het om 105 huurwoningen. In de modelwoning krijgen de bewoners een goede indruk van de energiebesparende maatregelen. Ook kunnen zij een persoonlijke berekening laten maken van de huurverhoging en gasbesparing die zij kunnen verwachten.

Bewoners hebben de keuze

Na het bezoek, kiezen de bewoners zelf of zij de maatregelen laten aanbrengen in hun woning. Bij bewoners die niet deelnemen, voert Maasdelta alleen de geplande schilderwerkzaamheden uit. Deze woningen worden dan later, bij verhuizing van de bewoner, alsnog van energiebesparende maatregelen voorzien.

Dag van de Duurzaamheid

Op vrijdag 9 oktober 2015, tijdens de Dag van de Duurzaamheid, kunnen alle inwoners van Maassluis de modelwoning bezoeken. Belangstellenden zijn deze dag van harte welkom tussen 13.00 een 16.00 uur aan de Prins Mauritsstraat 10. De energiebesparende maatregelen die Maasdelta haar huurders aanbiedt, zijn voor particuliere huizenbezitters minstens zo interessant.

Doel energiebeleid

Maasdelta wil met het energiebeleid voldoen aan de doelstellingen die de corporatiesector heeft gesteld ten aanzien van energiebesparing. Zo wil Maasdelta in tien jaar tijd haar woningvoorraad met 20% energiezuiniger maken en een bijdrage leveren aan de verlaging van CO2 uitstoot met 15%. Ook voor de gemeente staat duurzaamheid hoog op de agenda en de isolerende maatregelen van Maasdelta sluiten hierbij goed aan.

Meer energieprojecten

Maasdelta heeft in Hellevoetsluis, Spijkenisse en Maassluis al diverse wooncomplexen van energiebesparende maatregelen voorzien. De komende jaren worden er nog meer energieprojecten opgestart.

Modelwoning energiebesparing geopend voor bewoners Oranjewijk

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws