zaterdag, 06 september 2014 12:47

Modeshow speciaal voor mensen met Parkinson

Op woensdag 10 september 2014 organiseert Alzheimer Nederland, in samenwerking met de Frankelandgroep, Riagg Rijnmond en het Steunpunt Mantelzorg Nieuwe Waterweg Noord. weer het Alzheimercafé Schiedam. Dit keer wordt het een gezellige middag waarin modieuze en comfortabele kleding wordt geshowd, speciaal voor mensen met Parkinson.
De modeshow wordt van 14.30 tot 16.30 uur gehouden in de Havenzaal van Frankeland aan de Sint Liduinastraat 10 in Schiedam. De toegang is gratis. Meer informatie bij Antoinette Eilering, mantelzorgconsulent, telefoon 06-51 69 40 96

Het Alzheimercafé Schiedam wordt elke tweede dinsdag van de maand, met uitzondering van juli en augustus, gehouden van 19.00 - 21.30 uur in de Havenzaal van Huize 'Frankeland' aan de Sint Liduinastraat 10 in Schiedam.

Veel mensen zijn mantelzorger. In Nederland geven 3,5 miljoen mensen mantelzorg. U bent mantelzorger als u zorgt voor iemand uit uw naaste omgeving. Dit kan een partner zijn, maar ook een kind, ouder, familielid, vriend of buur. Iemand die gehandicapt is, langdurig ziek, die psychische problemen of veel extra zorg nodig heeft.

In Schiedam, Vlaardingen en Maassluis zijn er ongeveer 37.000 mantelzorgers. Zij doen dit met zorg en aandacht en vaak met veel liefde. En ook omdat ze dit vanzelfsprekend vinden. Maar mantelzorg geven kan ook zwaar zijn. Dan is het fijn om ergens terecht te kunnen voor informatie, advies en ondersteuning. Dat kan bij het Steunpunt Mantelzorg Nieuwe Waterweg Noord. Het Steunpunt Mantelzorg NWN is onderdeel van Maatschappelijke Dienstverlening Nieuwe Waterweg (www.mdnw.nl) en heeft vestigingen in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.
Kijk voor meer informatie over het Steunpunt Mantelzorg op de website http://www.mantelzorgnwn.nl

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws