vrijdag, 08 april 2016 12:32

Montessori Schiedam steunt KiKa in de strijd tegen kinderkanker

Schiedam- De maand april staat bij Montessori Schiedam in het teken van aandacht voor het genezen van kinderkanker. Vanaf maandag 4 april start in de hele school een educatief programma. Daarnaast proberen leraren en kinderen op creatieve manieren zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), dat uiteindelijk gebruikt zal worden voor speciale onderzoeken, waarmee kinderen versneld hun kanker kunnen overwinnen.

Montessori Schiedam koos KiKa als goede doel omdat een van de kinderen een vorm van kinderkanker heeft. Om het doel aan de kinderen uit te leggen, werkt de school met een educatief programma. In de boven- en middenbouw is dat het lesprogramma ‘KiKa in de klas’ en in de onderbouw is het onderwerp ‘Ziekenhuis’.

Door kinderen te leren assertief te zijn en hun gedachten te verwoorden, kunnen zij anderen in staat stellen hen te leren kennen om van daaruit deel uit te maken van de groep, onze gemeenschap en (uiteindelijk) als burger te functioneren in onze democratische samenleving. Wij vinden het mede opvoeden tot onafhankelijkheid en tot sociaal verantwoordelijk persoon zeer belangrijk. Werken aan dit sociale onderwerp geeft de kinderen dan ook niet alleen meer inzicht, maar geeft hen ook de kans om zelf een steentje bij te dragen aan de strijd tegen kinderkanker.

Sponsorloop

Op vrijdag 22 april doen de kinderen tijdens de Koningsspelen mee aan een speciale sponsorloop voor KiKa, om 13.30 uur in het Julianapark. In de tussentijd helpen de kinderen op verschillende manieren mee het sponsorbedrag te verhogen. Bijvoorbeeld door statiegeldflessen in te zamelen, zelfgebakken taart, cupcakes en tekeningen te verkopen. Op een bijzondere meetpaal die prominent op het schoolplein aanwezig is, valt de tussenstand van de inzamelingsactie te lezen.

Team Matt

Het opgehaalde sponsorgeld telt mee bij het bedrag dat Team Matt inzamelt met de Run for KiKa in Rotterdam. Team Matt bestaat uit familie en vrienden van Matt en doet dit jaar voor de derde keer mee. Namens Montessori Schiedam zijn dit jaar ook verschillende medewerkers, ouders, kinderen en andere belangstellenden lid van Team Matt. Team Matt organiseert zelf diverse (sportieve) evenementen om een zo hoog mogelijk sponsorbedrag bij elkaar te krijgen, zoals een voetbaltoernooi, een high tea en een Zumba for KiKa-middag (op 29 mei bij sportschool DFC in Schiedam).

Steun KiKa, steun Team Matt

Ook u kunt Team Matt en KiKa steunen in de strijd tegen kinderkanker. Dat kan door 26 juni aanstaande mee te rennen, de kinderen van Montessori Schiedam te sponsoren of deel te nemen aan een van de andere acties. Maar u kunt Team Matt ook sponsoren door een bijdrage over te maken via www.runforkika.nl/sanne-van-der-touw-1. Iedere bijdrage, groot of klein, is van harte welkom en zal gebruikt worden voor speciale onderzoeken, waarmee kinderen versneld hun kanker kunnen overwinnen.

EXTRA INFORMATIE KiKa

Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) werft fondsen voor speciale onderzoeken naar kinderkanker om de genezingskans in 2025 naar 95% te vergroten en nieuwe behandelingsmethoden te ontwikkelen om de ziekte ‘vriendelijker’ te kunnen behandelen. Eén van de manieren waarop de stichting geld inzamelt, is de Run for KiKa, die jaarlijks op verschillende locaties in Nederland wordt gehouden.

Montessori Schiedam steunt KiKa in de strijd tegen kinderkanker

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws