vrijdag, 09 juni 2017 08:20

Monumentaal hekwerk Diergaarde Blijdorp zwaar beschadigd door inrijdende auto

mediatv Rotterdam - Een auto met vijf inzittenden is vannacht met hoge snelheid het monumentale hekwerk van diergaarde Blijdorp ingereden. Toen de auto een pilaar raakte ging de auto ook nog eens over de kop. Het incident vond plaats bij de oude ingang van de diergaarde aan de Van Aerssenlaan in Rotterdam.

De bestuurder is door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Twee vrouwelijk inzittenden raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Twee mannen die ook in de auto zaten raakten lichtgewond en zijn ter plaatse nagekeken door het personeel van de ambulancedienst en het Mobiel Medisch Team.

De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie Rotterdam hebben ter plaatse de sporen veiliggesteld. Ook onderzoekt de politie of er alcohol in het spel is. De auto is voor verder onderzoek in beslag genomen. Team Transport heeft de auto geborgen en meegenomen naar het depot.

Het hekwerk van diergaarde Blijdorp is monumentaal en is 7 jaar geleden geheel gerestaureerd. Het hek is door dit ongeval zwaar beschadigd geraakt. Ter plaatse gekomen medewerkers van diergaarde Blijdorp hebben de schade opgenomen en gezorgd dat het hek afgesloten kon worden. Met daglicht zal gekeken worden hoe ernstig de schade is. Ook de pilaren waar de hekken tussen hangen zijn beschadigd. Ook is het de vraag of de beschadigde hekken nog gerepareerd kunnen worden. Anders zullen de hekken nagemaakt moeten worden maar dan is het niet meer origineel.
Monumentaal hekwerk Diergaarde Blijdorp zwaar beschadigd door inrijdende auto

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws