woensdag, 15 maart 2017 11:14

Monuta steunt lezingen van inloophuis De Boei

nieuwe stadsblad

Schiedam - Saskia Hameeteman geeft op vrijdag 24 maart een lezing over vormen van verlies. Dat doet ze van twee tot vier uur bij Monuta aan de Burgemeester Honnerlage Gretelaan 377 in Schiedam.

Door Kor Kegel

,,Het leven is een boeiend proces,’’ zegt Saskia. ,,Hoe langer je leeft, hoe meer je leert. Hoe meer je leert, des te beter leer je ook te genieten. Maar hoe meer je hebt om van te genieten, des te meer kun je verliezen.’’

Saskia heeft in haar leven veel genoten, maar ook veel verloren. Ze is ervaringsdeskundige en kan mensen handvatten aanreiken om met verlies om te gaan. Ze behandelt verschillende vormen van verlies, niet alleen het verlies van een dierbare, maar ook verlies van het gevoel van eigenwaarde, verlies van vertrouwen in andere mensen, verlies van energie, gezondheid, vrienden enzovoorts.

De lezing is georganiseerd door inloophuis De Boei aan de Dam 30 in Schiedam. Daar is best wel plaats voor een aantal mensen, maar voor de lezing van Saskia Hameeteman verwacht De Boei zo veel mensen dat ze een ruimere behuizing zocht. Monuta bood aan het in het onderkomen aan de BHG-laan te doen.

Monuta steunt De Boei ook op een andere wijze. Vorige week dinsdag reikten Monuta-medewerkers Miranda de Krijger en Kees van Hoorn een leuke cheque uit aan De Boei, bedoeld om daarmee lezingen, workshops en andere activiteiten mogelijk te maken.

Monuta Helpt bestaat sinds 1 januari onder die naam; voorheen was het bekend als het Monuta Charity Fund. Met het fonds steunt Monuta lokale projecten en initiatieven die ertoe bijdragen dar niemand in z’n eentje afscheid hoeft te nemen. Te denken valt aan palliatieve zorg en zorg voor nabestaanden, maar ook initiatieven op het gebied van ouderenzorg en mantelzorg.

Bij Inloophuis De Boei kun je in een huiselijke sfeer lotgenoten ontmoeten, die misschien antwoorden hebben op de vragen waar jij mee loopt. Door verlies te delen wordt de last vaak lichter om te dragen en geeft het een gevoel van (h)erkenning. Even weg uit de witte ziekenhuiswereld waar je al zoveel tijd hebt doorgebracht. Gewoon met al je mogelijkheden of onmogelijkheden onder de mensen zijn. Wil je liever even je zinnen verzetten door bezig te zijn? Ook dat kan bij De Boei. ,,Wij bieden activiteiten aan die zoveel mogelijk zijn afgestemd op de behoefte van onze gasten. Als wij een beetje licht in de duisternis kunnen geven, doen we dat met liefde! Onze betrokken vrijwilligers schenken je graag een vers kopje koffie of thee.’’

Wie geïnteresseerd is in het programma of kennis wil maken met inloophuis De Boei, kan dat laten weten via telefoonnummer 06-17854461 of per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Monuta steunt lezingen van inloophuis De Boei

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws