maandag, 05 januari 2015 11:52

Mooi Werk organiseert korte cursusreeks: de oud-Griekse cultuur en wij

De geschiedenis van Europa begint in het oude Griekenland. Al meer dan tweeduizend jaar is de Oudgriekse cultuur een inspiratiebron voor onder meer schrijvers, beeldende kunstenaars, geleerden, architecten, artsen en redenaars. Verhalen van Griekse goden en halfgoden keren ook in latere tijden terug in de beeldende kunst en literatuur.
Het doel van deze korte cursus is een beeld te geven van het belang van de oude Griekse cultuur voor ons en na te gaan welke sporen we daarvan tegenkomen in onze tijd.

Op vier woensdagmiddagen behandelt cursusleider drs. Fred Graumans de onderwerpen architectuur, beeldhouwkunst, vaasschilderkunst, mythologie en godsdienst.
Fred Graumans gaf jarenlang les op het Stedelijk Gymnasium Schiedam, in de vakken Grieks, Latijn en Klassieke Culturele Vorming. Ook heeft hij cursussen gegeven voor de Volksuniversiteit Vlaardingen en scholieren en volwassenen in Rome en Florence rondgeleid.

Data: Woensdagmiddag 28 januari, 4, 11 en 18 februari 2015
Tijd: 14.00-16.00 uur (incl. een korte pauze)
Locatie: pastorie Heilig Hartkerk, Lekstraat 55, Schiedam
Introductieprijs: € 25,-

Meer informatie en opgeven kan door een mail te sturen met uw naam en adres aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door te bellen naar 010-2734780.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws