vrijdag, 10 maart 2017 08:47

Mooi Werk organiseert tweede Schiedamse cultuureducatiecafe

Schiedam -  Een gast met een goed verhaal, gelegenheid om met vakgenoten in gesprek te gaan en ervaringen uitwisselen tijdens een kleine borrel. Op donderdag 23 maart van 16.00-17.00 uur bij Mooi Werk op Hoogstraat 97 in Schiedam. Gast van de dag is Els van der Jagt, theaterregisseur en -docent, cultuurcoach in Rotterdam.

Heb je zin om meer te doen met kunst en cultuur in het onderwijs? Wil je geïnspireerd raken door vakgenoten of experts? Wil je weten hoe je cultuureducatie succesvol kan integreren in de klas?

Voor leerkrachten, professionals in de kunsten, educatie- en beleidsmedewerkers van culturele instellingen, bestuursleden en directies van scholen(gemeenschappen) organiseert Mooi Werk vijf keer per jaar een cultuureducatiecafé. Een inspirerende bijeenkomst, waar je na schooltijd even voor omfietst.

Wanneer: donderdag 23 maart van 16.00 tot 17.00 uur (borrel tot 17.30 uur)

Waar: Mooi Werk, Hoogstraat 97, 3111 HC Schiedam

Gast van de dag:

Els van der Jagt, theaterregisseur en -docent, cultuurcoach in Rotterdam

‘Cultuureducatie in de praktijk: de intensieve samenwerking tussen een school en culturele instelling’

Zin om een inspirerend voorbeeld te zien van een succesvolle samenwerking tussen een school en een culturele instelling? Wil je weten hoe je structureel binnenschools (of naschools) cultuuraanbod op jouw school kan vormgeven, in nauwe samenwerking met een culturele instelling? Nieuwsgierig naar hoe zo'n samenwerking tot stand komt en hoe de praktijk er dan uitziet? Mis dan het cultuureducatiecafe van deze maand niet!

Els van der Jagt is al negen jaar cultuurcoach in Rotterdam. In die rol geeft zij wekelijks theaterles aan groep 3 t/m 7 van een school in het Rotterdamse Lloydkwartier. Els stond, vanuit haar functie als hoofd educatie van O.T. Theater Rotterdam, aan de wieg van de succesvolle samenwerking van het theatergezelschap met de naastgelegen basisschool de Müllerpier. Sinds 2008 geven twee cultuurcoaches van O.T. Theater les aan de leerlingen van groep 3 t/m 7 van de basisschool aan de overkant. Alle leerlingen van de school komen meerdere keren per jaar in het theater voor het zien van kindervoorstellingen, het ontmoeten van acteurs en rondleidingen achter de schermen. Bovendien is het theater nauw betrokken bij de eindmusical van groep 8 en de presentaties rondom Kinderboekenweek en de kerstviering.

In 1982 studeerde Els af als theaterdocent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Zij heeft ruime ervaring opgedaan als theatermaker en theaterdocent. Van 2001 tot 2013 was zij hoofd van de afdeling educatie van het O.T. Theater. Onder haar leiding werden vele verschillende projecten ontwikkeld en aangeboden aan algemeen publiek en aan leerlingen en studenten van alle verschillende leeftijden en niveaus.

In een interactieve presentatie legt Els uit hoe de succesvolle samenwerking tot stand is gekomen en wat dit de school en de kinderen heeft opgeleverd. Daarna gaan Els van der Jagt en Renske Dzon (cultuurcoach uit Schiedam) met elkaar in gesprek over wat er nog meer mogelijk is in de dagelijkse lespraktijk. Uiteraard is er ruimte voor vragen en input vanuit het publiek.

Wil je hier graag bij zijn, meld je dan snel aan voor dit cafe via www.kunstenmakersschiedam.nl of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Tot ziens op 23 maart!
Mooi Werk organiseert tweede Schiedamse cultuureducatiecafe

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws