zondag, 17 januari 2016 11:50

Mooi Werk wint Rooie Molen 2016

Op vrijdag 15 januari 2016 reikte SP Schiedam, tijdens de nieuwjaarsborrel in café de Beurs, de Rooie Molen 2016 uit; Stichting Mooi Werk was de gelukkige winnaar!
De prijs is bedoeld om een persoon, instelling of vereniging, die zich het afgelopen jaar in onze stad bijzonder heeft ingezet op sociaal of cultureel gebied, eens goed in het zonnetje te zetten.

Oprichter en directeur van Mooi Werk Ineke Hagen mocht de prijs in ontvangst nemen uit handen van Frank van der Donk, voorzitter van SP Schiedam. Hij eerde Mooi Werk voor de projecten in alle Schiedamse wijken de afgelopen jaren en noemde daarbij projecten zoals de Hollandse Huiskamers, Westerhavenbrug, 100 jaar Volkspark, scootmobielroutes, kunstgeschiedeniscursussen, kunstfietsroutes, Koren onder de Molens en het verfraaien van trafohuisjes in diverse wijken in de stad.

Het werken met diverse doelgroepen in verschillende projecten, verbinden van mensen binnen wijk en stad, tegengaan van eenzaamheid en het toegankelijk maken van kunst en cultuur voor iedereen waren belangrijke factoren bij de toekenning van deze prijs.

Ineke: ‘We zijn heel blij met deze erkenning en bedanken degenen die ons voorgedragen hebben. En dat aan het begin van het jaar dat Mooi Werk 10 jaar bestaat! We blijven ons nog heel lang met passie en bezieling inzetten om kunst en cultuur toegankelijk te maken voor iedere Schiedammer en in alle wijken van de stad.’

Mooi Werk ontwikkelt en organiseert kunstprojecten op maat, in nauwe samenwerking met beeldend kunstenaars, vormgevers, culturele instellingen, gemeentes, woningcorporaties en het onderwijs. Dit onder het motto: 'Mooi Werk maak je niet alleen.'

Mooi Werk is niet de eerste winnaar van de Rooie Molen, de prijs wordt sinds 2012 jaarlijks uitgereikt door de SP. Eerdere winnaars waren Stichting Tha New Generation, Stichting Het Dak Op, Stichting Behoud Zwembad Zuid en de vrijwilligers van wijkcentrum de Erker.

Mooi Werk wint Rooie Molen 2016

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws