woensdag, 10 augustus 2016 08:34

Mooie films op Stadserf

Schiedam - Er komen mooie films te draaien op het evenement Film op 't Erf op 1, 2 en 3 september 2016. Het Stadserf in Schiedam wordt dan omgetoverd tot een groot open lucht pleinbioscoop.We maken de eerste films hier bekend:

Donderdag 1 september, 21.00 u Liza the Fox Fairy (2015)

Hongarije
Komedie / Romantiek
98 minuten

geregisseerd door Károly Ujj Mészáros
met Mónika Balsai, Szabolcs Bede Fazekas en David Sakurai

De jonge verpleegster Liza verzorgt dag en nacht een oude weduwe met een passie voor Japan. Liza's grootste wens is een romantische liefde te ontmoeten op haar dertigste verjaardag. Maar eenzaam en alleen, is het enige contact dat ze heeft de geest van een Japanse popzanger. Deze blijkt echter een demon die haar juist op alle mogelijke manieren tegenwerkt in haar zoektocht naar geluk. Wanneer in Liza's omgeving om de haverklap mensen sterven, vreest ze zelf een demon te zijn, een Japanse fox-fairy. Maar rechercheur Zoltan, die haar moet volgen is ervan overtuigd dat Liza onschuldig is.

Vrijdag 2 september:

21.00 u Hail, Caesar! (2016)

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Japan
Komedie / Mystery
106 minuten

geregisseerd door Ethan Coen en Joel Coen
met Josh Brolin, George Clooney en Alden Ehrenreich

De nieuwe komedie Hail, Caesar! is geschreven en geregisseerd door Oscarwinnaars Joel en Ethan Coen (No Country for Old Men, True Grit, Fargo). De sterrencast bestaat uit o.a. Josh Brolin, George Clooney, Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Channing Tatum, Scarlett Johansson, Jonah Hill en Frances McDormand. De film speelt zich af in de laatste jaren van het Gouden Tijdperk in Hollywood. Het verhaal beschrijft een dag van een ‘studio fixer’ die zich in allerlei bochten moet wringen om de problemen van de studio op te lossen.

zaterdag 3 september:
21.00 u Deadpool (2016)

Verenigde Staten / Canada
Actie / Komedie
108 minuten

geregisseerd door Tim Miller
met Ryan Reynolds, Morena Baccarin en T.J. Miller

Gebaseerd op Marvel Comic’s meest onconventionele antiheld. Deadpool vertelt het verhaal van Wade Wilson (Ryan Reynolds), voormalig lid van de Special Forces nu een huurling. Na een duister experiment genezen zijn verwondingen razendsnel en bedenkt hij het alter ego Deadpool. Gewapend met zijn nieuwe gave en een goed gevoel voor (zwarte) humor gaat Deadpool op zoek naar de man die zijn leven bijna verwoestte
Tim Miller maakt met Deadpool zijn regiedebuut. De cast bestaat naast Ryan Reynolds (Buried) uit onder andere Morena Baccarin (Homeland), Ed Skrein (Game of Thrones), T.J. Miller (Big Hero 6), Gina Carano (Haywire) en Brianna Hildebrand (Annie Undocumented). De soundtrack van Deadpool is gecomponeerd door de Nederlandse muzikant, componist en producent Tom Holkenborg (Junkie XL). Hij was eerder al verantwoordelijk voor de soundtracks van onder andere Mad Max: Fury Road en Black Mass. Holkenborg componeert in 2016 tevens de soundtracks van Zack Snyder’s Batman V Superman: Dawn of Justice en Martin Koolhoven’s Brimstone.

Kinderfilms:

vrijdagmiddag 2 september:

15.30 u Zootropolis (2016)

Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
108 minuten

geregisseerd door Byron Howard, Rich Moore en Jared Bush

Nick Wilde is een vos die woont in de dierenstad Zootopia, die is onderverdeeld in wijken als Tundratown, Sahara Square, Little Rodenta en Burrowborough. Nick slaat op de vlucht wanneer hij onterecht beschuldigd wordt van een misdaad en Lt. Judy Hops, een zelfingenomen konijn en de beste agent van Zootopia, hem op het spoor zijn. De twee moeten echter een team vormen wanneer blijkt dat ze het doelwit zijn geworden van een samenzwering.

Zaterdag 3 september

15.30 u Reis naar het Noorden (2015)

Frankrijk
Animatie
81 minuten

geregisseerd door Rémi Chayé

Het verhaal speelt zich af in Rusland (Sint-Petersburg, 1892) en draait om Sasha, een jonge meid uit een aristocratische familie. Ze is helemaal in de ban van het avontuurlijke leven van haar grootvader Oloukine, een bekende ontdekkingsreiziger. Hij wilde de Noordpool veroveren, maar keerde nooit terug van zijn expeditie. De reputatie van Sasha’s grootvader verdwijnt en maakt plaats voor schande. Het arctische schip dat hij ontwierp (de Davaï) kostte bovendien veel geld, waardoor de familie niet alleen veel kritiek moet slikken, maar ook met schuldeisers moet afrekenen. Haar ouders willen Sasha uithuwelijken om haar een beter leven te geven, maar dat is niet naar haar zin. Om de eer van haar familie te herstellen, loopt Sasha weg van huis. Ze reist naar het verre noorden, in de voetstappen van haar grootvader, op zoek naar het beroemde schip en de bemanning.
--

Mooie films op Stadserf

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws