zondag, 12 juli 2015 23:48

Mooie overwinning SV & HV Schiedam, dat als 3de de zomerstop ingaat

waterwegsport

SV & HV Schiedam heeft vandaag goede zaken gedaan, door vandaag met 10-6 te winnen van Arhem Rhinos. De Schiedammers hebben hiermee hun top-3 positie versterkt.

De Schiedammers kwam zeer goed uit de startblokken, getuige de 6-1 voorsprong na 2 innings. Mede door prima veldwerk en enkele goede vangballen in het verre veld, zorgde ervoor dat de ploeg uit Arnhem nauwelijks op de honken terechtkwam.

Helaas wisten de Schiedammers dit niveau niet vast te houden. De wedstrijd werd wat rommelig, toch kwam de overwinning nooit in gevaar en speelde de Schiedammers de wedstrijd gecontroleerd uit.

Leon Korpel was de meest opvallende man vandaag, hij wist namelijk in deze wedstrijd een in het honkbal unieke "cycle" te maken (een 1-honkslag, een 2-honkslag, een 3-honkslag en een inside-the-park-homerun).

Leo Voogd was blij met de overwinning van vandaag, al vond hij het wel een lelijke. "Ik ben blij dat we nu even een paar weken rust hebben, de mannen zijn hier ook wel aan toe. Vandaag hebben we op 80% van ons kunnen gespeeld met ook nog eens een paar invallers. We kunnen de zomerstop dus goed gebruiken. Wel ben ik blij met de huidige top-3 notering, waarvan ik verwacht dat we deze niet meer weggeven", aldus Leo Voogd.

Door de zomerstop zullen de Schiedammers pas weer in actie komen op 16 augustus. In Huizen zal dan gespeeld worden tegen de Zuidvolgels.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws