vrijdag, 17 oktober 2014 17:17

Mooie voorstellingen in Stadsgehoorzaal

De komende 2 weken zijn er weer een paar mooie voorstellingen in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen te zien.
Donderdag 23 en vrijdag 24 oktober: Javier Guzman
Vrijdag 24 oktober: Toe Maar
Zaterdag 25 oktober: Dansen in de Harmonie
Zondag 26 oktober: Peuter Kleuter Ochtend: Ploink van DeuXcel

Dinsdag 28 oktober: Opera2Day
Woensdag 29 oktober: Annie M.G. op Soestdijk
Zaterdag 1 november: Vonder and Bloom

Javier Guzman: Absurd Verlicht. Zes adembenemende avondvullende programma's achterlatend, is dit Guzman's zinderende zevende. Was het vorige programma 'Delirium II' zijn meest autobiografische en confronterende show, in 'Absurd Verlicht' is voor Javier de cirkel rond, het verleden geweest.

Is de jacht op 't nieuwe, verfrissende al beslecht? Is alles al van alle kanten belicht? Welnee, dat zou absurd zijn! Wie cabaretier en stand-up comedian Javier Guzman kent, weet dat hij nog maar net begonnen is.

Oude tijden herleven met Toe Maar. Anno 2014 is de muziek van Ernst, Henny en de twee Jannen, oftwel Doe Maar, nog altijd immens populair. Dat kan ook bijna niet anders met klassiekers als 'Sinds een dag of twee', 'Eén Nacht Alleen', 'Liever Dan Lief', 'Nachtzuster', 'Pa' en vele anderen. Natuurlijk zijn er de albums maar live komt de muziek pas echt goed tot zijn recht. Vanuit deze gedachte is Toe Maar ontstaan. Een band die de sound in ere houdt en u trakteert op een onvergetelijke live ervaring. 'Doe Maar Alsof' is een knallende avondvullende show waarin alle hits en de betere obscure albumtracks voorbij komen. Gebracht door Toe Maar, dé Doe Maar tribute band van de BeNeLux.
Ga terug naar de tijd van lichtgroen en roze, de geur van Nederwiet en voel je dertig jaar jonger.

Dansen in de Harmonie op muziek uit de jaren '70, '80 en '90! Een goed wijntje of lekker biertje in de hand, vrienden en bekenden (van vroeger) om je heen, heerlijke muziek en dansen tot in de late uurtjes. Dat is Dansen in de Harmonie! Op zaterdag 25 oktober 2014 is het weer tijd voor een dansfeestje in de Stadsgehoorzaal!

Waar ga je als 30 plusser in Vlaardingen naar toe om lekker te dansen met leeftijdsgenoten? Juist, naar de Harmonie. Op zaterdag 25 oktober aanstaande gaan de stoelen de zaal uit en is de Harmonie omgetoverd tot een gezellige dansplek, waar Vlaardingse DJ's de lekkerste muziek draaien uit de jaren '70, '80 en '90. Niet zo'n danser? Natuurlijk ontbreekt de bar in de zaal niet, waardoor een lekker drankje altijd binnen handbereik is.

 

Opera2Day brengt in de Stadsgehoorzaal één van de meest dramatische werken uit de operaliteratuur: Médée van Cherubini. Dit flamboyante werk – ooit een visitekaartje van Maria Callas – toont de wraak van Medea als zij door Jason wordt verlaten. Ze vermoordt diens nieuwe geliefde en als ultieme wraak ook de twee kinderen die ze met hem had.
Opera2Day voert voor het eerst in Nederland de oorspronkelijk Franse versie uit, gespeeld op authentiek instrumentarium. Daarbij zijn van de oorspronkelijke gesproken scènes nieuwe bewerkingen gemaakt, die het drama nog dichterbij brengen, met nieuwe teksten, een soundscape en nieuw gecomponeerde muziek.

 

Voor het toneelstuk Annie M.G. op Soestdijk hebben de schrijvers rondom het bestaande toneelstuk Vrouwen om Dr. Deninga van Anne M.G. Schmidt een nieuwe toneeltekst geschreven. Voor dit zogenaamde 'stuk in een stuk' is gebruikt gemaakt van Vrouwen om Dr. Deninga dat Annie M.G. Schmidt in 1958 schreef voor de toneelclub van Koningin Juliana en dat tot nu toe alleen en petit comité is opgevoerd op Paleis Soestdijk.

De tragikomedie 'Annie M.G. op Soestdijk' biedt scherp en vrolijk toneel. Een toneelstuk in een toneelstuk over het huwelijk van Koningin Juliana. De sterke cast van vijf actrices, onder wie Annet Malherbe, Ria Eimers, Trudy de Jong en Saskia Temmink neemt ons mee naar Soestdijk.

Vonder and Bloom komen thuis in Vlaardingen.Nina Ebbenhout en Caroline Ouwendijk zaten in dezelfde tram op weg naar een talentenjacht. Er was direct een klik en toen ook de muzikale vonk over bleek te slaan, was het nieuwe singer-songwriterduo Vonder & Bloom een feit. Ze reisden in een tot huiskamer omgebouwde bus door Nederland, deden een Coffee Company Tour en speelden tachtig dagen achtereen miniconcerten op Schiphol.

In de muzikale voorstelling 'Home Again' hoort u mooie, ingetogen popsongs van het debuutalbum 'Simple Peace Of Mind', zoals 'Do Much Better', bekend van de Rivella tv-reclame met Chantal Janzen en het zeer goed ontvangen tweede album 'Shouldn't Say This'. Ondertussen hebben de dames een zomer lang de dagwacht gedaan (bij het Rijksmuseum), waar de ster Charlie Sheen nog op bezoek kwam. En schrijven ze met overgave aan hun derde album 'Home Again'.

Meer informatie: http://stadsgehoorzaal.nl

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws