zaterdag, 26 december 2015 14:32

Morgen Heilige Mis op Winterland live op PopUpTv

Op zondag 27 december 2015 wordt er van 10:30 tot 11:00 uur op Winterland Schiedam een Heilige Mis gehouden. Deze mis is een samenwerking van Winterland Schiedam, de Landelijke Parochie voor Binnenvaart, Circus en Kermis en de Liduina Basiliek (Basiliek van de heilige Liduina en Onze Lieve Vrouw Rozenkrans Schiedam) en zal rechtstreeks door PopUpTv worden uitgezonden. De mis is een liturgische plechtigheid, die door de priester, Dhr. B.E.M. (Bernhard) van Welzenes sdb, voor de aanwezigen wordt opgedragen.

Schiedam, Liduina en ijs... die drie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het Liduinajaar 2015 komt er daarom op de valreep nog deze speciale mis op Winterland Schiedam.

Het verhaal van Liduina op het ijs: "Liduina werd op 18 maart 1380 geboren. Toen zij twaalf jaar oud was, raadde haar vader haar aan op een huwelijksaanzoek in te gaan, men trouwde jong in die tijd. Maar Liduina wilde niet en smeekte de Heer om haar hart van alle lichamelijke liefde te reinigen om haar leven geheel en al aan God op te dragen.
In de winter van 1395 werd haar gebed verhoord. Liduina kwam tijdens het schaatsen ten val en brak een rib. Korte tijd later ontwikkelde zich ter plaatse een abces dat maar niet wilde genezen. Dat was het begin van een onvoorstelbaar lijden dat duurde tot haar dood in 1433."

 

Morgen Heilige Mis op Winterland live op PopUpTv

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws