dinsdag, 04 augustus 2015 12:45

Morgen Lange Haven én Proveniersbrug afgesloten

Morgen, woensdag 5 augustus 2015, wordt in Schiedam zowel de Proveniersbrug als de Lange Haven afgesloten in verband met werkzaamheden. 

Lange Haven
Ook vandaag is de Lange Haven al afgesloten: er worden van 8:00 tot 16:00 uur proefsleuven gegraven om de juiste ligging van water, gas, elektra etc te vinden.
Op dinsdag 4 augustus ter hoogte van nummer 120, op woensdag 5 augustus bij nummer 72 en op 6 augustus vinden de werkzaamheden plaats op meerdere locaties aan de Lange Haven.

Proveniersbrug
Het werk aan de Proveniersbrug wordt eindelijk hervat. Daarmee komt voltooiing van de nieuwe brug in zicht. Naar verwachting kunnen de werkzaamheden voor het eind van dit jaar worden afgerond.

In de afgelopen periode heeft de gemeente intensief overlegd met de aannemer. De insteek van deze gesprekken is steeds geweest om een brug te realiseren die op het gebied van veiligheid voldoet aan alle randvoorwaarden. Naar aanleiding van deze gesprekken is nu het moment aangebroken dat de werkzaamheden kunnen worden hervat. Hiertoe zijn inmiddels nieuwe panamawielen gefabriceerd en zijn diverse onderdelen getest.

De werkzaamheden worden vanaf eind juli hervat en duren naar verwachting tot het einde van dit jaar. De brug zal hiervoor nog enkele malen voor het verkeer moeten worden afgesloten. Begin augustus zal de brug een enkele dag worden afgesloten. Ook in de tweede helft van augustus zal de brug een dag gestremd zijn. In het najaar vereisen de werkzaamheden een afsluiting van circa drie weken. De binnenstad van Schiedam blijft bereikbaar via een alternatieve route, die met borden wordt aangegeven.

De Proveniersbrug is voor gemotoriseerd verkeer afgesloten op:

  • woensdag 5 augustus
  • vrijdag 21 augustus
  • maandag 28 september tot en met vrijdag 16 oktober.

Verkeer wordt vanaf Plein 1940-1945 omgeleid via Burgemeester van Haarenlaan, Nieuwlandplein, Nieuwe Damlaan, Nieuwe Haven, Oranjestraat, Gerrit Verboonstraat, Koemarkt, Broersvest. De omleiding wordt met borden aangegeven.

Voetgangers en fietsers kunnen de brug tijdens de afsluiting wel passeren.

Morgen Lange Haven én Proveniersbrug afgesloten

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws