dinsdag, 22 maart 2016 16:38

Multicultureel Festival 2016 in Vlaardingen was heerlijk feest

Op 18 maart was de tweede editie van een jaarlijks terugkerend evenement van Vele Vlaardingers Één Huis: het Multicultureel Festival.

Ook dit jaar was het weer een heerlijk feest waarbij we kennis hebben kunnen maken met diverse culturen.

Het festival is georganiseerd door de vrijwilligers van Vele Vlaardingers Één Huis (VVEH).

‘Samen zetten wij ons in voor een open, positieve, veilige en vreedzame samenleving’, dat is het motto van VVEH. En daar zetten zij zich al jaren voor in.

Omdat de gehele maand maart in het teken staat in Vlaardingen van het geuzenverleden heeft VVEH de samenwerking gezocht met Stichting Geuzenmaand. De geuzen staan symbool voor het verzet tegen dictatuur, racisme en discriminatie. Dit sluit ontzettend mooi aan bij het motto van VVEH. VVEH hoopt dan ook dat ontmoeting de eerste stap is tot dialoog.

Dit jaar hebben tijdens het Multicultureel Festival diverse artiesten opgetreden. Erg mooi om te zien was het contrast tussen de traditionele volksdansgroepen At-Vaani (Nederlandse afkomst) en Hayde (Turkse afkomst). Ook de Ierse band Lowlands of Holland die hun eerste debuut in de Stadsgehoorzaal hadden, deden het erg goed! De dames en heren van de modeshow toverden ons een kleurrijk spektakel voor en in de pauze werden er heerlijke hapjes geserveerd uit verschillende culturen.

Tijdens de laatste act heeft het publiek gedanst op de sfeervolle klanken van Trio Galata. VVEH is ontzettend trots op dat Vlaardingers, ongeacht afkomst, geloof of seksuele voorkeur samen op het podium hebben kunnen dansen.

VVEH is opgericht na aanslagen van 9/11 en vandaag, terwijl wij dit persbericht schrijven, gebeuren er weer verschrikkelijke aanslagen. Ditmaal bij onze Zuiderburen. VVEH roept Vlaardingers op zich niet alleen te laten leiden door woede, maar juist nu, ook met elkaar ook aan verbinding te werken. Laten we in Vlaardingen met elkaar in gesprek blijven gaan en de eerste stap hiervan is ontmoeting.

Multicultureel Festival 2016 in Vlaardingen was heerlijk feest

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws