maandag, 03 april 2017 15:29

MultimediaLOKAAL voor autistische jongeren in Schiedam Noordrand

Schiedam - Jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS) kunnen moeilijk een passende plek vinden op school of werk. Vaak zitten die jongeren dan thuis. Alleen. WOT Noordrand heeft samen met het Jongeren Interventie Team van DOCK Schiedam speciaal voor deze jongeren een warme plek in de wijk gecreëerd: MultimediaLOKAAL.

WOT-medewerker Brenda Flapper: “Deze jongeren hebben vaak beperkte communicatieve en sociale vaardigheden. Een multimediawerkplaats is voor hen een veilige omgeving. Iets dat bij hen past; thuis ‘verdwijnen’ ze immers ook vaak achter een pc. MultimediaLOKAAL is een laagdrempelige voorziening in de wijk om jongeren uit hun isolement te halen.”

Ontwikkelplek
MultimediaLOKAAL is gevestigd in Wijkcentrum De Buurtvlinder. Het is meer dan een warme, veilige plek om onder de mensen te komen en video’s te maken. “Samen met ICT-er en lokaal ondernemer Roland Bruinings proberen de jongeren hun talenten te ontdekken en verder te ontplooien. Zij werken nu bijvoorbeeld aan de nieuwsbrief van WOT Noordrand, restylen websites en maken filmpjes. Zo ontwikkelen ze hun vaardigheden, vertrouwen en talenten en vergroten ze hun kans op werk,” vertelt een trotse Brenda Flapper.

Meer weten
Deze week vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme aandacht voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in Nederland. Kijk voor activiteiten in de regio op www.autismeweek.nl

Inwoners van de Noordrand die meer willen weten over MultimediaLOKAAL en andere activiteiten van WOT Noordrand kunnen een kijkje nemen op www.wotschiedam.nl/noordrand/nieuws  of een mailtje sturen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
MultimediaLOKAAL voor autistische jongeren in Schiedam Noordrand

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws