zondag, 07 juni 2015 08:28

Muziek op de Rotte presenteert: Giovanca, Eric Vloeimans en Sinfonica Rotterdam

Het Noordplein wordt woensdag 17, vrijdag 19 en zaterdag 20 juni weer omgetoverd tot een plaats waar muziek en dans elkaar ontmoeten. Muziek op de Rotte presenteert vanaf een drijvend podium optredens van artiesten uit de hele wereld én Rotterdams talent. Dit jaar verwelkomt het festival o.a. Giovanca, Sinfonica Rotterdam, Eric Vloeimans en Bruut!.

Jong talent en het Afrikaanse Lumumba Festival
Woensdag 17 juni gaat het festival van start met allerlei muziek en dans optredens van jongeren uit Rotterdam Noord.
Aansluitend is er traditiegetrouw het Afrikaanse Lumumba Festival. Waan je een avond in Afrika met o.a. live muziek en dans uit Burkina Faso door de groep Musodia en Congolese muziek van de band Rastafrika.

Jazztrompettist Eric Vloeimans bij Sinfonica Rotterdam
Het dynamische Rotterdamse kamerorkest Sinfonica Rotterdam staat dit jaar samen met jazztrompettist Eric Vloeimans op het podium. Deze samenwerking is uniek en wij zijn dan ook bijzonder trots op dit programma! Sinfonia en Vloeimans zullen ons verassen met een prikkelende en inspirerende ontdekkingsreis die het publiek langs uiteenlopende muziekstijlen brengt.

Ook komt de Rotterdamse Mijke Loevenband langs. Mijke Loeven brengt Nederlandstalige Jazz naar Muziek op de Rotte. Fado-liefhebbers kunnen op het Noordplein genieten van een optreden van de Rotterdams-Portugese Fadozangeres Magda Mendes, zij neemt ons mee naar het Portugal van de Fado, het levenslied uit haar geboortestad Lissabon.

Soul, Balkan en Jazz
Op de laatste festival-dag brengt Giovanca soulvolle, coole én zoete songs die ons doen denken aan Amerikaanse muziek uit de jaren zeventig en tachtig. Deze multi-getalenteerde zangeres en singersongwriter is dan ook terecht niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld.
Ook staatdeBalkan chaos vanAmarisziop het programma, balkanvirtuositeit doordrengt met swing en reggae.
Bruut! is de uitsmijter van het festival! Het surrealisme van Quentin Tarantino films, tweedehands platen en oude Westerns. De sfeer van lavalampen, gefotoshopteboogaloo, de jaren zestig onscherp als op Youtube... BRUUT! swingt enorm, het is kleurig en ongepolijst, dansbaar, spannend en feestelijk. Kortom, superjazz op de dansvloer van Muziek op de Rotte!

Woensdag 17 juni, 18.30 – 22.00 uur
vrijdag 19 juni,19.30 – 22.30 uur
zaterdag 20 juni, 14.00 – 23.00 uur
Toegang: gratis
Locatie: Kruising Zaagmolenkade/Noordplein/Noorderburg
Meer info: www.muziekopderotte.nl

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws