maandag, 19 oktober 2015 00:21

Muziektheater over leven Liduina

Het bijzondere leven van Liduina, haar visioenen en Liduina’s vasthoudende geloof wordt bezongen door ruim 50 zangers, diverse solisten, een muzikaal ensemble en kinderkoren uit Schiedam en de regio.

In het themajaar Liduina van Schiedam 2015 mag een bijzondere voorstelling over het leven van de Schiedamse stadsheilige niet ontbreken. Na drie succesvolle uitvoeringen in eerdere jaren, de laatste vond plaats in 2006, brengt Intorno een vernieuwde versie van deze succesvolle muziektheaterproductie. Het muziektheater vindt plaats in de Havenkerk. Deze onlangs gerestaureerde kerk vormt met haar originele 19e eeuwse interieur een passend decor voor het bijzondere verhaal van Liduina.
De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.Voorstellingen
Vrijdag 6 en zaterdag 7 november 20.00 u en zondag 8 november 15.00 u
Toegangskaarten 1e rang volw. €25,00 / cjp en rotterdampas €22,00
Toegangskaarten 2e rang volw. €18,00 / cjp en rotterdampas €15,00

Kaarten zijn online te koop

Over Liduina

Liduina is een vroom Schiedams meisje, dat elke dag in de kapel van de Grote Kerk bidt. Haar leven verandert dramatisch als zij op haar 15e bij het schaatsen op het ijs valt. Haar wonden willen niet genezen en al spoedig moet zij het bed houden. Haar beschermengel zegt dat zij zal sterven als de rozelaar in bloei zal staan. Al tijdens haar leven komen pelgrims naar haar toe voor steun. Na een ziekbed van 38 jaar wordt haar graf naast de Grote Kerk een bedevaartsoord.

Muziektheater over leven Liduina

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws