vrijdag, 09 juni 2017 15:36

Na vijf jaar nog steeds geen oplossing gevels Parkweg

Schiedam - Al vijf jaar staan er bouwhekken op één van de entree's van het mooie Schiedam.  'Het lijkt inmiddels wel een park' schrijft Roland (bekend van de winkel Roland Helpt) bij zijn foto die hij vandaag op social media postte, doelend op het vele onkruid. 

Zijn vraag richting de gemeente Schiedam werd eerst niet begrepen. In tweede instantie gaf de gemeente via Twitter aan dat het onkruid verwijderd zal gaan worden door Irado. Daarmee is het probleem echter niet verholpen...

Een deel van de gevels stortte vijf jaar geleden. En al vijf jaar steggelen bewoners en projectontwikkelaar over wie het herstel moet gaan betalen.

De gemeente gaf al weer een jaar geleden aan dat 'ze het zat waren'. 'We zijn op een punt aangekomen dat er een knoop moet worden doorgehakt', stelde een woordvoerder van de gemeente Schiedam. ,,Lange tijd hoopten we dat de huiseigenaren tot een akkoord zouden komen, maar helaas heeft Bemog niet met alle bewoners overeenstemming kunnen bereiken.'' De gemeente verstrekt binnenkort de opdracht tot herstel van de gevels. De rekening gaat naar de huiseigenaren. Aannemers kunnen bij de gemeente inschrijven op de klus. ,,We hopen uiteraard dat de eigenaren en de bouwer alsnog een akkoord bereiken'', zegt de gemeentewoordvoerder.

Ook de gemeente heeft echter nog steeds niet ingegrepen in deze slepende kwestie. 

Na vijf jaar nog steeds geen oplossing gevels Parkweg

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws