maandag, 02 oktober 2017 08:31

Nacht van de geschiedenis weer op Schiedamse prachtlocaties

Schiedam -  De historische binnenstad van Schiedam vormt op zaterdag 21 oktober tussen 20.00 en 01.00 uur weer het decor voor de Nacht van de Geschiedenis.

Zie ook: https://popuptv.nl/video/promo-nacht-van-de-geschiedenis-2017

Schiedamse historici (Hans van der Sloot, Lidwien Meijer, Han van der Horst, Reinard Maarleveld, Jan Willem Verkaik, Herman Noordegraaf) belichten het thema “Geluk”. Programma Het programma opent om 20.00 uur in het Stedelijk Museum. De bezoekers begeven zich daarna door donker Schiedam bijgestaan door de fakkels van de Zakkendragers. Zij zoeken het Geluk in Jeneverie t Spul, Jenevermuseum, moskee en kunstgalerie LH131, voorheen Volkshuis en stadsbibliotheek.

Volg tussendoor met Marcel Teunissen de voetsporen van HaverSchmidt, de bleke dichter-dominee. Aan de grens van de oude binnenstad, in de St. Joris Doele, wordt De Nacht afgesloten met een talkshow van Marianne Ames en Marco Spruit Bleeker. Daarna staan een borrel en Lost and Found (Marco Diamantatos en Mike Vos) klaar. Gelouterde Schiedamse muzikanten die er nog steeds voor gáán!

Kijk voor het volledige programma op www.maandvandegeschiedenis.nl . Kaarten Kaarten (€ 10) via de boekhandels Post Scriptum (Hof van Spaland 31), Schiedams Boekhuis(Hoogstraat 106) of de VVV (I-punt Schiedam, de Waag, Lange Kerkstraat 39). Ook via www.sdam.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 255 14 259.

Nacht van de geschiedenis weer op Schiedamse prachtlocaties

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws