maandag, 21 september 2015 11:09

Nacht van de Vrede

De Nacht van de Vrede is een inspirerend podium voor politiek, kunst & cultuur en biedt jou, als wereldburger, een platform om je uit te spreken over vrede. Kom ook naar deze bijzondere avond in de Vredesweek. Deze avond wordt georganiseerd door de Ambassade van Vrede in Vlaardingen en Vele Vlaardingers Eén Huis.

‘Eén klap en alles was weg. Op 6 augustus 1945 verwoestte de atoombom ‘Little Boy’ tienduizenden levens in Hiroshima, Japan. Zeventig jaar later zijn de sporen in deze Japanse havenstad nog steeds zichtbaar.’, aldus Selma van Oostwaard.

Samen met andere jonge vredesactivisten van over de hele wereld bracht Selma van Oostwaard van PAX een bezoek aan deze stad. Zij ontmoette de burgemeester van Hiroshima, praatte met hibakusha, overlevenden van de atoombomaanval, en bracht een bezoek aan het Hiroshima Peace Memorial Park. Op de Nacht van de Vrede praat Selma over haar gesprekken met hibakusha, het indrukwekkende bezoek aan de plek waar de atoombom is gevallen en waarom zij zich inzet voor een verbod op kernwapens.

‘Van Damascus naar Vlaardingen’

Hasan Deeb, afgestudeerd in mensenrechten, is sinds 9 maanden in Nederland. Hij komt uit Zamalka een dorp in de buurt van Damascus. Hij vertelt over de weg die hij afgelegd naar Nederland. De impact die een oorlog heeft en waarom hij het belangrijk vindt om hier te staan.

Dore Visser en Noah Sam, twee maatschappelijk betrokken Vlaardingers, hebben speciaal voor deze avond een muzikaal reportoire samengesteld. Met nummers van vroeger en nu. Beaty Czeto maakt samen met jullie een verbindend kunstwerk, deze wordt ook nog eens tentoongesteld in Kade 40.
We hebben een debat, dat wordt geleid door Diana Kadher, Vlaardingse met Palestijnse roots. Ze is gemeenteraadslid en zit zeg in voor mondiale en lokale issues. Al met al een bijzondere avond. Wees welkom!

25 september, kade 40, inloop van 19.30 uur, entree gratis, meer informatie op www.vveh.nl/vredesweek

 

Nacht van de Vrede

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws