zaterdag, 15 juli 2017 09:14

Nacht van het 250-jarige park op 2 september

Schiedam - Op 2 september staat de Plantage in Schiedam een nacht lang in het teken van lichtkunst, muziek, theater én raamkunst. Het is het tweede evenement waarmee het oudste stadspark van Nederland haar jubileumjaar viert.

Voor een grootse opening van De Nacht zorgt de Rijnmondband om 20.00 uur. Zij maken een rondgang door het park met muziek uit de afgelopen 250 jaar: van Bach en Beethoven via Romantiek, Jazz, Rock & Roll tot aan Hiphop. Op allerlei plekken in het park zullen vervolgens lichtkunstwerken en projecties zich onthullen zodra het donker wordt. Jonge kunstenaars her-vertellen de 250 jarige geschiedenis van de Plantage vanuit allerlei verrassende disciplines: mode, theater, slam poetry en (licht)kunst.

Interactief programma
De deelnemende kunstenaars zijn de crème de la crème uit de Rotterdamse kunstwereld. Zo komt Dean Bowen met een kruising tussen literatuur en sport: slam poetry. Twee dichters gaan hierbij op een podium de strijd aan, en het publiek bepaalt wie de beste is. Ook bij het muzikaal theater van Tinman and the Telephone heeft het publiek met een smartphone invloed op de muziek en het volume. Van Aldo Hoeben en Hester Scheurwater zijn er speciaal gemaakte lichtkunstwerken te zien, er is werk van modeontwerper Martijn van Strien, van kunstenaar Chantal van Heeswijk en een rondrijdend werk van Erik Groen.

In zo’n 80 ramen van monumentale panden rondom de Plantage is Raamkunst te zien. De kunstenaars kiezen een huis uit en maken in samenwerking met de bewoners hun unieke sfeer. Ook het Stedelijk Museum Schiedam richt een of meerdere ramen in.

Patatje Plantagekunst
Daarna kan er gedanst worden tot in de kleine uurtjes met coverband Big Deal. Natuurlijk is er ook de verlichte dansvloer - een hit uit eerdere jaren - en een muziekpodium bij het amfitheater. Voor nachtelijke trek maakt kunstenares Yvon Koopman een Patatje Plantagekunst en er zijn speciaalbieren van tapperij het Weeshuis en wijnen van Wijning.

De Nacht van het Park heeft drie keer eerder plaatsgevonden in de Plantage en trok in 2010 landelijke aandacht met zo’n 5000 bezoekers. Deze editie ter ere van het 250-jarig jubileum belooft extra bijzonder te worden in samenwerking met veel lokale partners en sponsors.

De Nacht is gratis toegankelijk en duurt van 20.00-02.00 uur. Volg het event ‘De Nacht van het 250-jarige Park’ via facebook.com/plantageschiedam voor het definitieve programma.
Nacht van het 250-jarige park op 2 september

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws