zaterdag, 02 september 2017 22:02

Nacht van het Park in jarige Plantage

Schiedam - Enthousiaste reacties op de mooie lichtkunst in het 250-jarige Plantage in Schiedam zaterdagavond.  

Niet alleen lichtkunst maar ook theater, muziek en raamkunst maakte deel uit van het feestprogramma van de vierde editie van de Nacht van het Park. 

De Rijnmondband zorgde voor de opening om 20:00 uur. Zij maakten een rondgang door het park. Op allerlei plekken in het park kon je lichtkunstwerken en projecties zien. Jonge kunstenaars her-vertelden de 250 jarige geschiedenis van de Plantage vanuit allerlei verrassende disciplines: mode, theater, slam poetry en (licht)kunst.

Rondje om het park met 7 stops
De deelnemende kunstenaars zijn de crème de la crème uit de Rotterdamse kunstwereld. Dean Bowen komt met een kruising tussen literatuur en sport: slam poetry. Twee dichters gaan op een podium de strijd aan, en het publiek bepaalt wie de beste is. Ook bij het muzikaal theater van Tinman and the Telephone heeft het publiek met een smartphone invloed op de muziek en het volume.

Van Aldo Hoeben en Hester Scheurwater waren er speciaal gemaakte lichtkunstwerken te zien, er was werk van modeontwerper Martijn van Strien, van kunstenaar Chantal van Heeswijk en een rondrijdend werk van Erik Groen. In 80 ramen van monumentale panden rondom de Plantage was Raamkunst te zien. De kunstenaars kozen een huis uit en maakten in samenwerking met de bewoners hun unieke sfeer. Ook het Stedelijk Museum Schiedam richtte een paar ramen in.

Patatje Plantagekunst
Daarna kon er gedanst worden tot in de kleine uurtjes met coverband Big Deal. Natuurlijk was er ook de verlichte dansvloer - een hit uit eerdere jaren - en een muziekpodium bij het amfitheater. Voor nachtelijke trek (het feest duurt nog tot 2:00 uur) maakt kunstenares Yvon Koopman nog een Patatje Plantagekunst en er zijn speciaalbieren van tapperij het Weeshuis en wijnen van Wijning.

Foto: gemeente Schiedam 

Nacht van het Park in jarige Plantage

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws