zondag, 03 april 2016 18:01

Nacompetitie dreigt voor Zwaluwen na verlies tegen ASWH

waterwegsport

HENDRIK-IDO-AMBACHT- Voor Zwaluwen dreigt nacompetitie na een 3-1 nederlaag tegen ASWH. Zwaluwen dat na de winterstop al moeite heeft om punten te pakken kon tegen ASWH niet voor een stunt zorgen.

In de helft was ASWH de bovenliggende partij. ASWH had veel balbezit maar kon dit niet uitdrukken in doelpunten vooral vanwege de organisatie achterin bij Zwaluwen die goed stond. Zelf kwam Zwaluwen niet aan voetballen toe omdat ASWH steeds snel de bal wist te heroveren en ook soms door slordig spel van Zwaluwen zelf. De grootste kans was voor Olijfveld die de 1-0 moest maken na een fout van Monteiro, maar Sanders wist Olijfveld van scoren af te houden.

In de 2e helft kwam Zwaluwen uitstekend uit de startblokken door in de 48e minuut de 0-1 te maken. Van Oeveren wist uit een corner Oranje te bereiken die de bal voor het intikken had. Zwaluwen ging daarna vrijer spelen en ASWH leek geschrokken te zijn van de achterstand. In de 63e minuut kon Verhorst, van den Bosch niet afstoppen en kon hij vrij doorlopen naar Sanders en de 1-1 binnen schieten. Tien minuten later was het Slotboom die op fenomenale wijze de bal van 25 meter binnen schoot voor ASWH. ASWH kreeg nog een cadeautje van scheidsrechter Selier. De ingevallen Nzojyibwami werd buiten het strafschopgebied neergehaald maar de scheidsrechter oordeelde anders. Dit buitenkansje werd benut door van Dommelen die zo de eindstand bracht naar 3-1. Hiele had gehoopt op een puntje. “Het is niet zo dat wij zijn weggespeeld door ASWH, wij hadden hier weg kunnen gaan met een puntje en dan moet het wel meezitten”. Door deze nederlaag staat Zwaluwen op de 9e plek. XerxesDZB en Hoek wisten beide te winnen en is het gat met een nacompetitie plek nog maar 1 punt voor Zwaluwen. Volgende week wacht de zware thuiswedstrijd tegen Noordwijk.

Nacompetitie dreigt voor Zwaluwen na verlies tegen ASWH

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws