maandag, 16 maart 2015 16:49

Nationale Boomfeestdag 18 maart 2015

Woensdag 18 maart is het weer zover. Kinderen uit heel de stad vieren Nationale Boomfeestdag. Zij doen dat in het polderpark Kethel bij het Natuur en Milieu Educatief centrum (NME) Harre Wegh. Samen met wethouders Alexander van Steenderen en Patricia van Aaken starten zij met planten van bomen voor 'spelen in het bos'.

Het landelijke thema van Boomfeestdag van dit jaar is 'Bomen & Water'. Het thema sluit aan bij de Waterschaps-verkiezingen. Daarbij is water niet alleen de eerste levensbehoefte voor mensen, maar ook voor de natuur: zonder water is er namelijk geen leven.

Leerlingen van de basisscholen Kethel, De Klinker, De Violier en de Vlinder mogen op de Nationale Boomfeestdag als zogenaamde 'stam' hun eigen boom planten in de historische nederzetting en houden een volksstammenstrijd. Wethouders Alexander van Steenderen en Patricia van Aaken jureren de stampaal, volksnaam en volkslied op originaliteit, creativiteit, duurzaamheid, snelheid en afwerking.

Na het planten en de volksstammenstrijd wordt de leerlingen een outdoorprogramma Sport en Spel aangeboden door studenten van Outdoor Education van Lentiz Maasland.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws