maandag, 09 oktober 2017 17:29

Nationale Voorleeslunch door de Bibliotheek Schiedam

Schiedam - Afgelopen vrijdag 6 oktober, op Nationale Ouderendag, las de Voorleesbrigade voor aan kwetsbare ouderen in Frankeland, Schiewaegh, Harg-Spaland, in de Havenbogen en de Buurtvrouw. Onder het genot van een heerlijke lunch genoten de ouderen van een mooi voorleesverhaal.

Dit jaar werd het voorleesverhaal geschreven door schrijfster Vonne van der Meer, bekend en geliefd door o.a. ‘Brood, zout en wijn’, ‘Eilandgasten’ en ‘De vrouw met de sleutel’.

Ieder jaar wordt de eerste vrijdag in oktober uitgeroepen tot Nationale Ouderendag. Op deze Ouderendag wordt in veel zorginstellingen in het gehele land een voorleeslunch georganiseerd. De Nationale Voorleeslunch laat zien dat het voorlezen van verhalen een rol kan spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en sfeer en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen. De Nationale Voorleeslunch laat zien dat voorlezen een prettige en gemakkelijk toe te passen dagbesteding is, die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg.

De Nationale Voorleeslunch is een samenwerkingsverband tussen de landelijke organisatie de Leescoalitie, die uit verschillende partijen bestaat, de lokale bibliotheek en welzijnsorganisaties.
Nationale Voorleeslunch door de Bibliotheek Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws