zaterdag, 04 juli 2015 18:11

Nederland kantelt in Tegenlicht Meet Up Vlaardingen

In samenwerking met de redactie van het VPRO programma Tegenlicht organiseert Yke Takens, maker en presentator van het verdiepingsprogramma Helder bij Omroep Vlaardingen, op woensdag 15 juli 2015 de 2e Tegenlicht Meet Up Vlaardingen.
Het onderwerp van deze avond is: Nederland kantelt en de transities.

Onze tijd is geen tijdperk waarin zoals altijd veranderingen plaatsvinden, maar zitten we in een verandering van een tijdperk. Eens in de 150 tot 200 jaar ontstaat een radicaal andere samenleving. Een belangrijk kenmerk van onze huidige tijd is dat de veranderingen van onder af komen en dat veel gevestigde instellingen, politiek, bedrijven en organisaties zich tegen deze veranderingen verzetten of moeite hebben zich aan te passen. Wat is kantelen? Welke veranderingen willen wij in Vlaardingen? Hoe gaat de politiek hiermee om? Is de zorg mensgericht? Hoe duurzaam leven wij?

Sprekers deze avond zijn Nynke Schaaf, verbinder bij Nederlandkantelt.nl, Talitha Muusse, lid raad van toezicht Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ( MVO) en Olaf Blaauw, Vlaardingse consultant en voorstander van systeem transitie. Na de pauze zullen zij samen met wethouder Cees Oosterom plaatsnemen in een panel voor dialoog met de aanwezige gasten.

De avond wordt muzikaal omlijst door muzikanten van het open podium van Kade40.
U bent van harte uitgenodigd voor deze avond om u te laten informeren of mee te praten over dit onderwerp.
De toegang is gratis!

Programma woensdag 15 juli 2015:
19:00 uur: Inloop
19:30 uur: Opening, fragmenten uit de uitzending, interview met Nynke Schaaf
20.00 uur: Pitch van Olaf Blaauw en Talitha Muusse
20.30 uur: Pauze
20.45 uur: Forum discussie met de gasten
21.30 uur: Napraten en borrelen
Locatie:
Kade 40, Westhavenkade 40 Vlaardingen
Routebeschrijving:
KADE40 ligt in het centrum van Vlaardingen. NS station Vlaardingen centrum ligt op 5 minuten loopafstand. Er is parkeergelegenheid bij het station of in de Parking Centrum/Stadhuis, bereikbaar vanaf de Burgemeester Pruissingel via de Maassluissedijk.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws