vrijdag, 27 februari 2015 18:09

Nederland Schoon op 28 maart? Schiedam ook!

Om zwerfafval extra onder de aandacht te brengen, organiseert Stichting Nederland Schoon jaarlijks de landelijke opschoondag, die dit jaar gehouden zal worden op zaterdag 28 maart. Op talloze plekken in het land gaan deze dag vrijwilligers aan de slag om te laten zien dat ze schoon genoeg hebben van zwerfafval. De afgelopen jaren zijn in Schiedam in diverse straten en buurten zwerfvuil- en grofvuilactics uitgevoerd door vele vrijwilligers. Het zou mooi zijn die traditie dit jaar voort te zetten.

De gemeente kan vrijwilligers tijdens de opschoondag ondersteunen, onder andere door het uitlenen van schoonmaakmaterialen. Iedere groep die zich aanmeldt, ontvangt in ieder geval schoonmaaksets die de volgende materialen bevatten: zakken, bezems, prikstokken, veger/bLik, hesjes en handschoenen. Indien u daarnaast andere materialen nodig heeft, dan horen wij dit graag.

Om u als actieve vrijwilliger zo goed mogelijk te kunnen faciliteren, vragen wij u om het bijgevoegd formulier in te vullen indien u een bijdrage wilt leveren aan de opschoondag. Graag ontvangen wij dit formulier uiterlijk 13 maart retour. Later indienen is mogelijk, alleen kan de gemeente dan niet garanderen dat de benodigde materialen nog beschikbaar zijn.

Het uiteindelijke programma wordt op de gemeentepagina en de website van de gemeente Schiedam bekend gemaakt (www.schiedam.nl).

Voor meer informatie, of als u behoefte heeft aan verdere ondersteuning, kunt u contact opnemen met de wijkprocesmanager van uw wijk.

Zie voor meer informatie: http://schiedamsdoen.nl/nieuws/

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws