zondag, 02 juli 2017 00:24

Nederland verliest openingsduel op WPT

waterwegsport Rotterdam - Het Nederlands honkbalteam heeft vanavond op het WPT in Rotterdam zijn eerste wedstrijd met 1-2 verloren van Chinese Taipei. Lang leek het erop dat de oranjeoverhemden met de overwinning aan de haal gingen, maar in de laatste inning wisten de gasten alsnog de stand om te buigen.

Nederland kwam in de eerste inning al op voorsprong, nadat Chris Garia via een wilde worp over de thuisplaat kwam. Gevaarlijk werd Nederland na deze openingsfase echter niet meer, daar het slechts drie honkslagen over de gehele wedstrijd wist te noteren. Chinese Taipei daarentegen kwam tot een totaal van negen hits, maar prima veldwerk van Nederland verhinderde de score. Dit veranderde in de laatste inning, nadat reliever Loek van Mil enkele honkslagen moest toestaan, waardoor Nederland op achterstand kwam. In de gelijkmakende inning wisten ook Gianison Boekhoudt, Dudley Leonora en Nick Urbanus de honken niet meer te bereiken en was de zege coor Chinese Taipei een feit.

Eerder op de dag wist Cuba met 3-2 te winnen van Curaçao.

Zondag 2 juli zal het toernooi vervolgd worden met de middagwedstrijd Nederland-Curaçao en in de avond zullen Japan en Cuba tegen elkaar strijden.
Nederland verliest openingsduel op WPT

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws