zondag, 28 februari 2016 22:30

Nederlands team met Schiedamse Britt wint ook tweede partij WK

waterwegsport

Op de eerste dag van het WK tafeltennis voor Teams kwamen zowel de dames als heren in actie tijdens de eerste speelronde. De dames, met daarin de Schiedamse Britt Eerland, komen uit in de eerste divisie (waar zij als 3de zijn geplaatst) en de heren komen uit in de tweede divisie. De dames begonnen met een 3-2 overwinning op Oekraïne.

Zwaar bevochten 3-1 winst op Wit-Rusland

De dames kwamen op de eerste toernooidag nogmaals in actie, tegenstander was dit keer Wit-Rusland. De Wit-Russen zijn altijd een lastige tegenstander voor Nederland, met twee verdedigers in de gelederen. Li Jiao was in de eerste wedstrijd van de dag nog goed voor twee overwinningen, tegen Wit-Rusland verloor de Nederlandse nipt in vijf games van Alexandra Privalova. Li Jie speelde in de tweede partij eveneens een spannende wedstrijd tegen Viktoria Pavlovich. Li Jie maakte een 1-2 achterstand goed door de vierde en vijfde game met 11-3 en 11-9 te winnen, hiermee was de stand weer gelijk. Ook Britt Eerland moest tot het maximale aantal games gaan om Alina Arlouskaya te verslaan en de 2-1 voorsprong op het scorebord te zetten. In de vierde partij maakte Li Jiao het af doro met 3-1 van Viktoria Pavlovich te winnen.

Na twee poulewedstrijden staan de Nederlandse dames op een gedeelde eerste plaats, samen met Singapore dat met 3-1 van Frankrijk won en met 3-2 nipt te sterk was voor Oekraïne.

Maandag 29 februari spelen de dames om 9.30 uur Nederlandse tijd tegen Polen. Op 1 maart staat de wedstrijd tegen Frankrijk op het programma en de laatste poulewedstrijd op dinsdag is tegen Singapore.

Foto: screenshot livestream ITTF/itTV International Table Tennis Federation

Nederlands team met Schiedamse Britt wint ook tweede partij WK

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws