zaterdag, 10 december 2016 22:52

Nederlandse handbalsters in spannend duel langs gastland Zweden

waterwegsport

Schiedam - De Schiedamse handbalster Kelly Dulfer is blij na de overwinning van het Nerlands handbalteam op Zweden. Op Twitter schreef ze: ' Gewonnen van Zweden!!' 

De Nederlandse handbalsters, met daarin de Schiedamse inbreng van Kelly Dulfer en keepster Jasmina Jankovic, hebben op het EK in Zweden hun eerste wedstrijd in de tweede ronde gewonnen. De formatie van bondscoach Helle Thomsen was in een spannend duel te sterk voor het gastland: 33-30.

Op de Olympische Spelen in Rio hielden de ploegen elkaar in evenwicht en ook nu was de spanning om te snijden. Speltechnisch hielden de teams elkaar in evenwicht, waarbij Oranje een paar keer het aluminium te raken. Ondanks ook een aantal keren in ondertal te zijn geweest, ging Nederland rusten met een 14-13 voorsprong.

In het tweede bedrijf waren de teams ook aan elkaar gewaagd, en bleef Oranje, ondanks een rode kaart voor Maura Visser, aan de goede kant van de score. Nyncke Groot was topscorer en scoorde zevenmaal. Estevana Polman deed dat zes keer.

Nederland staat nu gedeeld eerste met vier punten. Oranje speelt maandag de volgende wedstrijd tegen Servië. Nederland moet bij de beste twee eindigen om de halve finales te bereiken. De beste prestatie ooit op een EK was de zevende plaats.

IMG 2766

Nederlandse handbalsters in spannend duel langs gastland Zweden

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws