dinsdag, 20 januari 2015 12:57

Negen organisaties ondertekenen convenant over samenwerking in WijkOndersteuningsTeams

Donderdag 22 januari bekrachtigen negen organisaties dat zij sinds 1 januari 2015 samenwerken in de Schiedamse WijkOndersteuningsTeams. Zij ondertekenen een convenant waarin ze die samenwerking vastleggen. Aan dit officiƫle gedeelte gaat een korte speech van wethouder Mario Stam vooraf.

De negen organisaties zijn: FlexusJeugdplein, Incluzio, MEE Rotterdam Rijnmond, Minters, Pameijer, Seniorenwelzijn, SWS Welzijn, TriviumLindenhof en natuurlijk de gemeente Schiedam.

Om de ondertekening een feestelijk tintje te geven, vindt deze plaats in Hoppe Schiedam, Nieuwe Haven 103. De inloop is vanaf 15.00 uur, de speech om 15.30 uur. U bent van harte welkom om deze gebeurtenis bij te wonen.

De gemeente heeft op 1 januari 2015 taken op het gebied van werk, welzijn en (jeugd)zorg overgenomen van het Rijk en de provincie. Zij ziet dit als een kans om zorg, hulp en ondersteuning anders - dichterbij - te organiseren. Om de eigen kracht van Schiedammers - en van de wijk waarin zij leven - te stimuleren.

Inwoners kunnen veel zelf. Samen met bijvoorbeeld buren, familie, vrienden, kerk, moskee en sportvereniging. Lukt dat even niet, dan kunnen zij terecht bij hun eigen WijkOndersteuningsTeam. In een WOT werken professionals van diverse organisaties nauw samen. De vraag van een wijk bepaalt de samenstelling van een WOT. Een WOT biedt informatie, advies en hulp. Bijvoorbeeld bij de opvoeding van kinderen, bij mantelzorg, bij schulden, bij verslaving, bij het vinden van werk.

Schiedam kent zes WOTs: Centrum-West, Groenoord, Nieuwland, Noordrand, Oost en Zuid. Zij zijn doordeweeks van 8.00 - 20.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 010 - 754 15 15 en 24/7 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws