donderdag, 17 augustus 2017 16:03

'Nejmi S. is niet opgepakt in Dubai'

Schiedam - Was het bericht over de Schiedamse drugsbaron dat we vanmorgen brachten nep-nieuws? Volgens de Rotterdamse advocaat Mr. H. Raza LL.M. wel.

Hij stelt dat zijn cliënt niet is gearresteerd en ook niet meer in Schiedam woont, maar in Dubai. 'De heer Nejmi S. woont in Dubai, is daar ondernemer en heeft er een vast adres. Er is geen sprake geweest van aanhoudingen, invallen of doorzoekingen.'

Het nieuws over de aanhouding van 'de Schiedamse drugsbaron' kwam oorspronkelijk van Australische media en werd daarna overgenomen door onder andere het AD, de Telegraaf en crimesite.    
Ze verhaalden over het zogeheten Veyda-onderzoek, een onderzoek naar de beruchte familie Ibrahim uit Sydney. Dat werd één van de meest omvangrijke misdaadonderzoeken in Australië ooit genoemd. De Australische federale politie werd aangehaald als bron. Zij zouden gezegd hebben dat Nejmi S. in Dubai werd gearresteerd en dat hij de leider van een van de grootste Europese drugssyndicaten zou zijn. Volgens de advocaat, die op zijn website heeft staan 'Als u bent aangehouden is het van belang om te onthouden dat niemand ooit beter is geworden van verklaren' is dit alles echter niet waar. Hij schrijft over 'foutieve publicaties uit Australië en Dubai'. 

Het AD en ook de telegraaf hebben het bericht inmiddels verwijderd en gerectificeerd. Volgens Crimesite zijn in de zaak wel op verzoek van Australië twee mannen uit Utrecht en Huizen in Nederland gearresteerd. Het ‘Veyda-onderzoek’ concentreert zich in Australië op de broers John, Michael en Fadi Ibrahim uit Sydney, die zouden zijn aangehouden. Op 8 augustus deed een vijfhonderdtal politiemensen invallen waarbij zo’n vijf miljoen euro aan cash, luxe goederen en wapens in beslag zijn genomen.

De hoofdverdenking in de zaak is een transporten van 1.900 kilo MDMA, de werkzame stof in xtc-pillen en 15 kilo crystal meth.

De familie Ibrahim heeft in Sydney een aantal nachtclubs, andere horecagelegenheden en onroerend goed in bezit.

'Nejmi S. is niet opgepakt in Dubai'

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws