maandag, 10 april 2017 12:42

Net Niet Genoeg Dagen weer groot succes

nieuwe stadsblad Schiedam - Op 1 en 8 april konden inwoners uit Schiedam die op of onder de armoedegrens leven, weer terecht bij Stichting Net Niet Genoeg. Naast gratis kleding en woonaccessoires, konden zij ook dit keer weer gratis naar de kapper of konden zij advies krijgen van een sollicitatiecoach.

Het is inmiddels iets waar de inwoners van Schiedam die het niet breed hebben naar uit kijken: de Net Niet Genoeg Dagen van Stichting Net Niet Genoeg. Twee zaterdagen achter elkaar kunnen zij bij de stichting terecht om geheel kostenloos kleding, speelgoed en woonaccessoires uit te zoeken. Met tientallen vrijwilligers, 4 maatschappelijk stagairs, aangevuld met leerling-kapsters van het Zadkine College, leden van de PvdA Schiedam, Stichting Mooi Werk en sollicitatiecoach Michel Gerritsen was het wederom een groot succes.

"We hebben weer ruim 600 mensen blij kunnen maken, en dat is waar we het allemaal voor doen," aldus een van de bestuursleden. "Dit jaar waren er ook veel nieuwe gezinnen bij en het is geweldig om te zien hoe dankbaar iedereen is met onze hulp."

Voor de kinderen was er weer een gezellige knutselhoek, waar de kinderen lekker konden spelen of een paasmandje konden knutselen, terwijl de ouders konden genieten van een kop koffie of thee of een lekkere kop soep. Ook konden zij loopbaantips krijgen van de sollicitatiecoach en heeft Stichting Mooi Werk een aantal gezinnen kunnen uitnodigen om laagdrempelig kennis te maken met cultuur.

De stichting kijkt terug op twee enorm geslaagde dagen. "Het kan zijn dat dit de laatste Net Niet Genoeg Dagen in "ons" pand waren. Dat maakt dat deze wel extra bijzonder waren."
Net Niet Genoeg Dagen weer groot succes

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws