zaterdag, 18 februari 2017 21:42

Nexus doet goede zaken na winst op ADO

waterwegsport Schiedam - Vandaag was winnen het enige wat zou tellen voor Nexus. Dit met het oog op het mee blijven doen met de strijd voor promotie naar de 2e klasse.

Om dit te werkelijkheid te laten worden moest de op voorhand pittige wedstrijd gewonnen worden bij ADO in S’ Gravendeel.
De spelers van Nexus waren bij aanvang van de wedstrijd allemaal wat gespannen maar wisten dit snel van zich af te gooien door goed van start te gaan en de score te openen met een fraai afstandsschot van Juliette van Schie. Na 10 minuten spelen wist Nexus een klein gaatje te slaan mede door een afstandsschot van Sander van de Heide die op de plek van de afwezige Nick Pak speelde. De score breide zich uit tot 3-6 in het voordeel van Nexus maar toch wist ADO aan te haken met 3 doelpunten de stand op 6-6 te zetten. Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft wist Nexus de wedstrijd te controleren. Door een afstandsschot van Lisa Stouten en een benutte strafworp van Noah Poppelier werd er een voorsprong van 6-9 gepakt en konden de Schiedammers met een goed gevoel de kleedkamer in.

Na de rust was de taak om de voorsprong verder uit te breiden. Want coach Erik Speijer benadrukte dat we er nog lang niet waren.
De spelers van Nexus vatte de koe bij de horens en scoorde 5 maal op rij wat de stand op 6-14 bracht en de wedstrijd op slot moest gooien. Dit was echter niet het geval. Het spel van Nexus werd wat trager en ADO profiteerde hier optimaal van. Ditmaal scoorde zij 4 maal op rij. Met een stand van 10-14 en nog een kwartier op de klok moest Nexus de wedstrijd weer onder controle krijgen en de voorsprong behouden. Nexus wist weer grip op de wedstrijd te krijgen en de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. De wedstrijd eindigde in een stand van 13-18.

Op 11 maart om 18.15 zal in de Margriethal de laatste competitiewedstrijd gespeeld worden tegen Sperwers. Bij winst heeft Nexus in ieder geval een weer promotiewedstrijd te spelen.
We hopen allemaal op jullie support 11 maart!
Nexus doet goede zaken na winst op ADO

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws