zondag, 09 april 2017 13:37

Nexus laat Korbatjo ontsnappen

waterwegsport

Schiedam - Zaterdag mocht Nexus voor het eerst een wedstrijd spelen op de nieuwe locatie Thurlede. Deze wedstrijd was tegen Korbatjo.

Beide ploegen waren gebrand om te winnen.De eerste 18 minuten gingen gelijk op! Nexus startte met een schot van Sander van der Heide. Elke keer reageerde Korbatjo hier direct op met een tegendoelpunt. Na 18 minuten scoorden Wilfred Koppe en Lisa Stouten een afstandsschot, waardoor er een gat van 2 doelpunten kwam. Het andere vak ging verder op dit gat. Zo eindigde Nexus door een schot van Nick Pak, Juliette van Schie, Wilfred Koppe en een doorloper van Kim Majoor op een ruststand van 14-9.

In het tweede bedrijf liep alles anders en kon Nexus niet in het eigen spel komen. Binnen 15 minuten stond het gelijk, 16-16. De wedstrijd kon ineens weer beide kanten op gaan. Het laatste stuk van de tweede helft dat hierop volgde was erg spannend. Elke keer als Nexus een doelpunt scoorde, volgde Korbatjo direct. Suthes Balasooriyan zorgde met een korte kans voor een stand van 18-17. Met nog 12 minuten te spelen, wisten beide ploegen het elkaar lastig te maken. Er volgde een stilte van 8 minuten, waarbij beide ploegen niet wisten te scoren.
Helaas besloot de scheidsrechter 4 minuten voor tijd een strafworp te geven aan de kant van Korbatjo. Beide ploegen hebben 4 minuten lang gevochten voor de punten, helaas wist Korbatjo met een afstandsschot de punten mee te nemen. Erik Speijer:,,We maakten te veel verkeerde keuzes. Zonde.”

Nexus laat Korbatjo ontsnappen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws