zondag, 05 juni 2016 19:12

Nexus promoveert naar tweede klasse

waterwegsport

Schiedam – De korfballers van Nexus hebben voor een unieke prestatie gezorgd door zaterdagmiddag ten koste van Dijkvogels te promoveren naar de tweede klasse. Op neutraal terrein werd de zaalkampioenschap met 15-12 (8-4) verslagen.

Onder toeziend oog van honderden meegereisde supporters naar De Lier startte Nexus zeer sterk en nam het brutaal de leiding met 8-4. Na de pauze gooide Dijkvogels het over de meer fysieke boeg en kwam langszij bij 10-10. Even pakte Dijkvogels de leiding 12-10 maar daarna kreeg Nexus de geest. Vooral in de slotfase was Juliette van Schie trefzeker: 15-12. ,,De eerste helft waren wij echt de baas op het veld maar in het tweede bedrijf kwamen wij niet meer aan korfballen toe,” zei succescoach Erik Speijer. ,,Maar we bleven strijdvaardig en kwamen zelf weer knap langszij. Daarna was de slotfase fantastisch waarin we nog driemaal scoorden.”

De prestatie van Nexus is extra mooi, want vorig jaar werd nog gestreden tegen degradatie. ,,Deze groep is gegroeid en sterker geworden. Dit brengt veel teweeg binnen de club. We gaan er van genieten.”

Foto Nancy de Ridder

Nexus promoveert naar tweede klasse

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws