zondag, 12 februari 2017 15:06

Nexus verliest topper tegen Paal Centraal

waterwegsport

Schiedam - Zaterdag stond een belangrijke wedstrijd op het programma voor Nexus en de tegenstander Paal Centraal. Beiden ploegen waren nog in de race voor het kampioenschap en dus hadden zij hetzelfde doel: de twee punten binnenhalen.

In de thuiswedstrijd was Nexus de sterkste ploeg en wisten zij met 16-13 te winnen en de punten in eigen huis te houden. Vandaag ging Nexus wederom goed van start en kwamen zij op een voorsprong van drie doelpunten. Deze voorsprong wisten zij vast te houden tot 10 minuten voor rust. Helaas vielen in het laatste deel van de eerste helft de kansen er bij Nexus niet meer in en was Paal Centraal sterker in de rebound, waardoor Nexus veel één schots aanvallen had. Aan de kant van Paal Centraal vielen op dit moment juist wel doelpunten, waardoor Nexus met een achterstand van 13-12 de rust inging.

Na rust wist Nexus de stand gelijk te trekken, maar dit was van korte duur. Paal Centraal pakte nu een voorsprong van drie doelpunten, waarna Nexus niet meer dichterbij is gekomen dan één doelpunt verschil. In deze wedstrijd was Paal Centraal de betere ploeg en hebben zij terecht gewonnen.

Voor Nexus is nu de taak om de laatste twee wedstrijden te winnen en er een promotiewedstrijd uit te slepen. De nummer 1 en 2, ADO en Paal Centraal, uit de poule spelen namelijk nog een wedstrijd tegen elkaar en Nexus moet volgende week op bezoek bij ADO, de huidige nummer 1 uit de poule. Alles is dus nog mogelijk in deze laatste twee belangrijke wedstrijden.

Nexus verliest topper tegen Paal Centraal

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws