Nico Haasbroek opent tweede leerjaar Illustere School
zondag, 15 februari 2015 22:02

Nico Haasbroek opent tweede leerjaar Illustere School

Hoe kunnen wij greep krijgen op de media?

De hele dag staan wij bloot aan een bombardement van informatie. Als we niet oppassen, worden we slaven van de (sociale) media in plaats van dat we ze in onze dienst stellen. Hoe kunnen wij greep krijgen op de media? Die vraag beantwoordt Nico Haasbroek, oud hoofdredacteur van het Journaal en Radio Rijnmond, in zijn diesrede voor de opening van het tweede leerjaar van de Illustere School Schiedam. De dies, de verjaardag van de Illustere School Schiedam wordt gevierd op zondag 22 februari, aanvang 15.00 uur, in het gele pand van PopUpTv, Hoogstraat 85 in Schiedam. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

De docenten van de Illustere School zijn aanwezig om iets te vertellen over de reeksen lezingen die zij de komende maanden zullen houden. En natuurlijk is er gelegenheid voor een gezellig gesprek en felicitaties, zowel in het gele pand als in het tegenover gelegen café 't Spul waar ook de lezingenreeksen worden gegeven.

De Illustere School Schiedam is in 2014 opgericht om te voorzien in de behoefte aan lezingen op hoog niveau over actuele onderwerpen. Daarbij gaat het niet alleen om wetenschap of de maatschappij, maar ook over het menselijk welbevinden. Daarvan geeft het programma van de komende maanden dan ook blijk: Jan van der Meulen spreekt over onze pensioenen in verband met de rentestanden, die sinds de zestiende eeuw niet zo laag zijn geweest. Han van der Horst behandelt zin en onzin van de Tweede Kamer. Govert Janse legt uit hoe ook woorden kunnen helen. En zangeres Kizzy laat haar publiek kennis maken met ziel en wezen van de jazz.

Alle lezingen vinden op maandag- en dinsdagavond plaats. Zie voor het programma www.dis-is.nl. Of bel 0104716111.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws