maandag, 29 augustus 2016 17:04

Nieuw bloedprikpunt in Huisartsenpraktijk Copenhaege

Vlaardingen - In huisartsenpraktijk Copenhaege in Vlaardingen is vanaf 1 september een bloedprikpunt van Franciscus Vlietland beschikbaar. Met een feestelijke bijeenkomst is op 29 augustus het startschot gegeven voor het nieuwe prikpunt. Het prikpunt is geopend op maandag en donderdag van 8.15 – 10.30 uur. Ook alle trombosepatiënten kunnen hier terecht.

In Huisartsenpraktijk Copenhaege zijn vijf praktijken gevestigd die zelfstandig functioneren, maar ook veel samenwerken. In Copenhaege zijn naast huisartsen ook doktersassistentes, een maatschappelijk werker en praktijkverpleegkundigen somatiek en GGZ werkzaam. Wilfried Salomons, huisarts: ‘Ons streven is om een zo goed mogelijke continuïteit én een zo breed mogelijk aanbod van zorg te bieden aan onze patiënten. Een prikpunt van Franciscus Vlietland past helemaal in deze ambitie. We zijn heel blij dat wij deze service vanaf nu kunnen bieden.’

Franciscus Vlietland is verheugd met het nieuwe prikpunt. De bloedafname wordt uitgevoerd voor patiënten van huisartsen, verloskundigen, verpleeghuisartsen en medisch specialisten uit de regio. Renata Sanders, Laboratorium specialist klinische chemie bij Franciscus Vlietland: ‘Met dit prikpunt bieden wij een extra service aan patiënten zodat zij dicht bij huis bloed kunnen laten prikken. Bovendien kunnen wij hierdoor de huisartsen van Copenhaege nog beter bedienen, een mooie dubbelslag. Wij zien enorm uit naar de samenwerking!’.

Patiënten kunnen, na verwijzing door de huisarts, verpleegkundige of de specialist, zonder afspraak terecht bij het prikpunt. Ook ander onderzoeksmateriaal (zoals urine of ontlasting) kan hier worden ingeleverd. In december vindt een evaluatie plaats gericht op mogelijke uitbreiding van de openingsdagen.

Nieuw bloedprikpunt in Huisartsenpraktijk Copenhaege

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws