zondag, 07 september 2014 08:08

Nieuw boek Rick de Reiziger van Schiedamse schrijfster wordt gepresenteerd op station

Nét in het begin de zomervakantie verscheen het tweede deel van de kinderboekenreeks 'Rick de Reiziger' van de Schiedamse Yvette Kars, niet echt een goed moment om een boek te presenteren. Daarom is de officiële lancering van Rick de Reiziger, een monsterlijke reis uitgesteld tot na de vakantie. Op 17 september 2014 vindt de boekpresentatie plaats op een wel heel toepasselijke locatie: station Schiedam Centrum.

Hollandse Huiskamer
In de NS projectruimte op het Stationsplein verrijst binnenkort een Hollandse Huiskamer, in de jaren '70 stijl. De Hollandse Huiskamers in Schiedam zijn onderdeel van een jaar-rond publieksparticipatie project van de cultuurscouts van stichting Mooi Werk. In het intieme decor van deze huiskamer is Yvette te gast om haar nieuwe boek te presenteren.

Waar gaat het boek over?
Hoofdpersoon is Rick, eigenlijk een heel gewone jongen die op zijn 8e verjaardag een wereldbol cadeau krijgt. Wat hij niet weet is dat deze bol Aart heet en magische krachten bezit. Met deze wereldbol kan Rick naar iedere plek op aarde reizen. In het eerste deel maakten Aart en Rick nog voorzichtig kennis, maar in het nieuwe boek vertrekt Rick op zijn eerste, echte buitenlandse reis met Aart.

Kinderen centraal!
Iedereen is uitgenodigd om op woensdagmiddag 17 september, 13.30 uur aanwezig te zijn bij de boekpresentatie, waarbij vooral kinderen centraal zullen staan. De kinderen van de nabijgelegen BSO KlipKids zijn uitgenodigd om als "special guests" aanwezig te zijn. Naast het officiële gedeelte zal er worden voorgelezen uit het nieuwe boek en kunnen kinderen hun eigen reiskoffertje knutselen. Ieder koffertje zal daarna gevuld worden met een wel heel bijzondere inhoud!

Rick de Reiziger, een monsterlijke reis
Tijdens de boekpresentatie bestaat de mogelijkheid om het boek aan te schaffen en te laten signeren. Het boek is inmiddels ook verkrijgbaar bij de Schiedamse boekhandels Van Leeuwen en Post Scriptum en online via www.rickdereiziger.nl of www.bol.com

Meer weten?
Wilt u meer weten over de Rick de Reizigerreeks en/of de schrijfster? Neem dan contact op via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 06-46 40 77 20. Hier kunt u ook terecht voor het aanvragen van promotiemateriaal.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws