maandag, 10 april 2017 13:23

Nieuw gebouw voor Woondroom Schiedam

Schiedam - Op 8 april opende wethouder Marcel Houtkamp het nieuwe gebouw van Woondroom Schiedam, een wooninitiatief voor mensen met een aandoening in het autisme spectrum (AAS) en een normale intelligentie.

Voor de zeven bewoners werden de lokalen van een voormalig kinderdagverblijf door de Gemeente Schiedam en met financiële steun van vele sponsoren verbouwd tot zeven ruime appartementen. Daarnaast is er in het gebouw voldoende gemeenschappelijke ruimte aanwezig.

Om 14.00 uur uur betrad wethouder Marcel Houtkamp het feestelijk versierde gebouw voor de officiële opening. In haar openingswoord nam mevrouw De Vos (voorzitter Stichting Woondroom Schiedam) de aanwezigen mee in de ontstaansgeschiedenis van Woondroom Schiedam. Twee bewoners verrijkten de opening met muzikale Intermezzo’s. In een bondige toespraak benoemde de wethouder dat Gemeente Schiedam belang hecht aan kleinschalige projecten, zoals Woondroom Schiedam. Onder tromgeroffel onthulden bewoners samen met de wethouder de ‘keukentafel’ waaraan Woondroom Schiedam 15 jaar geleden is ontstaan en waarop de bewoners nu zelf in mozaïek hun initialen hebben gemaakt. Na afloop van het formele gedeelte werden genodigden rondgeleid door de bewoners en hun ouders tijdens een Open Huis.

In mei 2016 startte de verbouwing van het voormalig kinderdagverblijf dankzij de Gemeente Schiedam, die als eigenaar van het pand de verbouwing grotendeels voor haar rekening heeft genomen. Ook Stichting Woondroom Schiedam zelf heeft een belangrijke financiële bijdrage geleverd. Echter zonder financiële steun van de vele fondsen en sponsoren die met hun bijdragen de inrichting van het pand en de tuin mogelijk hebben gemaakt,was het project nooit tot stand gekomen. Met elkaar zorgden zij voor een prachtig bedrag waarmee een mooie nieuwe start, zo vlak voor het 15-jarig bestaan van Woondroom Schiedam, mogelijk werd gemaakt.

Stichting Woondroom Schiedam heeft tot doel om personen met een (levenslange) aandoening uit het spectrum van autistische stoornissen zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren in en deel te laten nemen aan (activiteiten in) de maatschappij.

Voor meer informatie over Woondroom Schiedam en de sponsors die het nieuwe gebouw mogelijk hebben gemaakt: http://www.woondroomschiedam.nl
Nieuw gebouw voor Woondroom Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws