vrijdag, 15 september 2017 11:10

Nieuw kunstwerk in Schiedam

Schiedam - Op 23 september om 14.00 uur verwelkomt Schiedam het kunstwerk De Maashoorn aan de Maasboulevard in het bijzijn van de kunstenaars, initiatiefnemers en wethouder Marcel Houtkamp. U bent van harte welkom tijdens de muzikale onthulling.

De Maashoorn is tot stand gekomen op initiatief van omwonenden van de Maasboulevard en gemaakt in opdracht van de gemeente Schiedam. De Maashoorn is een kunstwerk om naar te kijken en te luisteren. Kunstenaar Pierluigi Pompei is de bedenker van dit kunstwerk. Hij vroeg de kunstenaars Strijbos & Van Rijswijk om klankcomposities te schrijven die in en rondom het beeld te horen zijn. Nienke Rooijakkers tekende voor de interviews en samenstelling van de verhalen. Zo is een kunstwerk ontstaan met meerdere lagen.

De Maashoorn Walk With Me app
Met de app ‘De Maashoorn Walk With Me’ ontwikkelden Jeroen Strijbos en Rob van Rijswijk de kunst van het ‘topografisch componeren’, waarmee zij wereldwijd naam hebben gemaakt. Door hun muzikale klanken te koppelen aan het gebruik van GPS, bepaalt de luisteraar zelf de uiteindelijke compositie. Voorbijkomende schepen nemen u mee de zee op, de havens in. Het klotsende water maakt het hoofd weer leeg. De Maashoorn vormt het middelpunt van deze ruimtelijke klankcompositie. Het kunstwerk is een beleving en verbindt water en land en mensen onderling. De verhalen van bewoners en bezoekers van de Maasboulevard, van Gorzenaars en Gorzenezen, van vissers en schippers, van jonge en oude mensen vormen de basis voor de compositie.

Kijk op www.maashoorn.nl voor meer informatie over de persoonlijke verhalen, het kunstwerk en de compositie. Of download de app De Maashoorn Walk With Me om de compositie in de open lucht al wandelend met een hoofdtelefoon op te beluisteren.
Nieuw kunstwerk in Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws